Mai pe intelesul tuturor, UPC Romania se confrunta din 15 septembrie cu valuri de reclamatii de la abonatii nemultumiti ca, din pachetul de baza (UPC TV Small), pentru care platesc un abonament lunar de 34 ron, in schimbul a 45 de programe, au fost s
Mai pe intelesul tuturor, UPC Romania se confrunta din 15 septembrie cu valuri de reclamatii de la abonatii nemultumiti ca, din pachetul de baza (UPC TV Small), pentru care platesc un abonament lunar de 34 ron, in schimbul a 45 de programe, au fost scoase o serie dintre acestea (Discovery History, Discovery Civilization, Dicovery Travel, Mezzo, Rai Uno sau AXN). Reprezentantii UPC Romania sustin ca toata baza de abonati a fost informata despre aceste modificari, insa extrem de multi pagubiti sustin ca nu s-a intamplat deloc asa. Si daca nu luam in seama acest amanunt legat de informarea abonatilor, toate lucrurile par a fi in regula. Insa nu este asa. Abonatii au acum oferta de televiziune digitala, cu doar 1 leu mai scump pachetul de 60 de programe, decat UPC TV Small (cel cu 45 de programe, nu cel ciumpavit fara vreo retinere). Numai ca, e nevoie de un decodor. Si suni dupa el! Raspune un robot si, daca esti norocos, in doar 40 de minute te preia un operator. Daca nu, in cateva ore. Si iti noteaza solicitarea, urmand sa fii sunat pentru o programare. Timpul trece. O saptamana, trei, doua luni. Timp in care abonamentul platit pentru pachetul de baza merge inainte cu programe mult mai putine decat ar trebui. Cei care au achizitionat totusi decodorul spun ca partea proasta e ca acest receiver "blocheaza" iesirea doar pe canalul ales (selectia canalelor se poate face doar cu telecomanda receiver-ului). Mai pe scurt, daca in casa este montat un splitter, va fi nevoie de cate un receiver pentru fiecare televizor, deci mai multe abonamente. Salvarea este temporara - cat timp se mentine oferta de analogic, pe un televizor se pot urmari programele din pachetul cel mai mic, analogic. Si lucrurile nu se termina aici. Multi abonati UPC au dorit sa renunte la serviciile companiei, insa au reclamat faptul ca in multe zone acestia sunt singurii operatori cu acoperire - acest fapt fiind urmarea "fireasca" a unei intelegeri tacite intre operatorii de televiziune prin cablu, care si-au delimitat zone clare de influenta.
Morala ar fi ca UPC Romania doreste digital pentru toata lumea, cu orice risc. Pe Internet, forumistii afirma ca la Oficiul Concurentei au fost depuse o groaza de reclamatii. Si la Protectia Consumatorului. Noi am verificat la Asociatia Cablistilor din Romania, insa aici sunt analizate in primul rand problemele industriei de cablu, nu cele aparute intre operatori si abonati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.