O crima oribila s-a petrecut in cartierul 13 Septembrie din Sectorul 5 al Capitalei, un tanar fiind torturat si ucis cu sange rece. Andrei Andresciuc, in varsta de 20 de ani, a fost gasit mort de catre sora sa, trupul neinsufletit al baiatului zacan
O crima oribila s-a petrecut in cartierul 13 Septembrie din Sectorul 5 al Capitalei, un tanar fiind torturat si ucis cu sange rece. Andrei Andresciuc, in varsta de 20 de ani, a fost gasit mort de catre sora sa, trupul neinsufletit al baiatului zacand intr-o balta de sange pe podeaua din sufragerie. Mainile si picioarele erau legate. Dupa aproape 20 de ore de cautari, criminalii au fost prinsi in fata blocului victimei, recunoscandu-si fapta. Robert Tecuceanu, in varsta de 20 de ani, si Marian Popescu, in varsta de 21 de ani au fost retinuti, urmand sa fie prezentati in fata instantei Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Pentru fapta lor, cei doi agresori risca pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru omor deosebit de grav.
"De ce-mi faceti asta"
Filmul crimei este unul terifiant, iar mobilul unul cat se poate de banal, daca se poate vorbi de asa ceva. Victima a fost omorata deoarece criminalii erau nervosi ca aceasta ii batea la un joc pe calculator. Din aceasta cauza, Andrei Andresciuc a fost lovit cu un obiect dur, calcat in picioare timp de aproximativ trei ore si mai apoi asfixiat. Cei trei se cunosteau din cartierul in care locuia victima. In noaptea de 1 spre 2 octombrie, la invitatia lui Andrei, agresorii au mers in locuinta acestuia pentru a juca Counter Strike si Need for Speed pe calculator. Enervat de faptul ca Andrei castiga tot timpul, unul dintre agresori l-a lovit in cap, de doua ori, cu o vaza de lemn. Cazut la podea, Andrei a strigat: "De ce-mi faceti asta?", moment in care prietenii sai l-au legat cu cordoanele unor halate de baie, i-au astupat gura cu o carpa, iar apoi, in intervalul orar 02:00 - 05:00, l-au lovit cu pumnii si picioarele in zona fetei. Cand Andrei abia mai respira, cei doi tineri au inceput sa rascoleasca casa in cautarea bunurilor de valoare. Gemetele tanarului plin de sange care zacea intins pe podea faceau ca agresorii sa se opreasca din rascolit si sa-l loveasca din nou de teama sa nu faca zgomot si sa fie auzit de vecini. In tot acest timp, agresorii au folosit manusi de cauciuc gasite in baie. Inainte de a parasi imobilul, Tecuceanu si Popescu l-au strangulat pe Andrei cu un cablu de alimentare de la computer, pentru a fi siguri ca acesta a murit. Au furat din locuinta victimei un telefon mobil, componente din calculator, cateva plicuri de cafea, un pachet de tigari si o bancnota de un leu.
Chinuiti de remuscari
Procurorul Maximilian Balasescu a declarat ca tanarul a murit in urma strangularii si loviturilor date in zona capului, dupa cum rezulta din datele furnizate de Institutul Medico-Legal. Pe de alta parte, el si-a exprimat nedumerirea fata de faptul ca vecinii de palier ai tanarului omorat au declarat ca nu au auzit nici un zgomot in noaptea crimei, desi victima a fost torturata ore intregi, "aceasta gemea si bolborosea" potrivit declaratiilor faptasilor. Procurorul a precizat, totodata, ca la audieri agresorii au spus ca nu s-au putut odihni din cauza remuscarilor. Ei si-au petrecut ziua urmarind emisiunile de la televizor pentru a afla daca se stie de crima si, mai mult, Robert Tecuceanu si Marian Popescu au dat tarcoale blocului in care locuia Andrei pentru a vedea cum se desfasoara ancheta politistilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.