Jurnalistul Sebastian Oancea, precum si corespondentul de Vrancea al cotidianului Romania Libera, Marian Garleanu, au fost acuzati la inceputul lunii februarie a anului trecut de sustragere, detinere si transmitere a unor date cu caracter secret, cu
Jurnalistul Sebastian Oancea, precum si corespondentul de Vrancea al cotidianului Romania Libera, Marian Garleanu, au fost acuzati la inceputul lunii februarie a anului trecut de sustragere, detinere si transmitere a unor date cu caracter secret, cu privire la unele informatii referitoare la trupele din Irak si Afganistan, care au ajuns in posesia ziarelor Romania Libera si Ziua. Era vorba de un CD continand informatii referitoare la cheile de criptare si decriptare pentru transmisiile radio, parole si semnale folosite in misiuni in afara granitelor tarii, tactici si proceduri de angajare in lupta, indicative radio si chiar intreaga documentatie privind baza americana de la Kandahar. Nici unul dintre cele doua ziare nu a publicat informatiile, conducerile acestora anuntand imediat autoritatile. Parchetul General a dispus anul trecut inceperea urmaririi penale in acest caz. Marian Garleanu a fost chiar retinut pentru 24 de ore, iar plutonierul in rezerva Ionel Popa, acuzat ca ar fi multiplicat CD-ul cu informatii si l-ar fi dat mai multor persoane, a fost arestat pentru zece zile. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanciuc, cei doi jurna;listi au fost scosi de sub urmarire penala. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.