In motivele cererii sale, judecatorul Valentina Sandu a aratat: "Demisionez in semn de protest fata de aceasta conducere a Curtii de Apel Bucuresti si a continutului articolului "Paruiala magistratilor" din ziarul ZIUA. Nu ma consider culpabila de c
In motivele cererii sale, judecatorul Valentina Sandu a aratat: "Demisionez in semn de protest fata de aceasta conducere a Curtii de Apel Bucuresti si a continutului articolului "Paruiala magistratilor" din ziarul ZIUA. Nu ma consider culpabila de ceea ce se petrece la nivelul conducerii Curtii de Apel Bucuresti si nici nu inteleg sa particip la luptele de orgolii dintre acestia". Ca urmare a demisiei de ieri, CAB nu mai are un colegiu de conducere care sa intruneasca cvorumul necesar luarii unei decizii, intrucat, dupa demisia judecatorilor Valentina Tatulescu si Valentina Sandu, decesul unui judecator (Filofteia Apostol) si promovarea Sperantei Cornea la sefia CAB, au mai ramas doar trei membri din totalul de sapte. Neajunsul va inteti si mai mult situatia incendiara dintre judecatori si conducerea Curtii, dar si cea dintre sefii instantei (presedintele Speranta Cornea si vicepresedintele Nicolae Florescu) care se acuza reciproc de comportament abuziv si ilegalitati. Atmosfera conflictuala de la CAB a aparut din primavara, cand CSM a numit actuala conducere ca urmare a unor jocuri de culise. Conducere care a scapat lucrurile de sub control. Pana si repartizarea judecatorilor pe sectii si complete a devenit un interminabil motiv de cearta. Gazul pe foc a fost turnat de curand, dupa ce presedintele CAB a cedat cu usurinta patru incaperi ale instantei in favoarea Ministerului Justitiei. Surse avizate ne-au informat ca un grup de judecatori duce in prezent munca de convingere cu judecatorul Dan Lupascu (presedinte suspendat al CAB pe perioada mandatului de membru in CSM) sa renunte la Consiliu si sa revina ca sef al Curtii. Lupascu nu se lasa insa convins.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.