Astfel, contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume incasate in contul unic, in curs de distribuire" - este destinat pentru sume cuvenite bugetului de stat, iar contul unic 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fon
Astfel, contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume incasate in contul unic, in curs de distribuire" - este destinat pentru sume cuvenite bugetului de stat, iar contul unic 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire" - pentru sumele cuvenite bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale. Masura a fost luata recent de ANAF.
Pana in prezent, un agent economic care avea obligatii la toate bugetele completa intre 5 si 50 de ordine de plata. Marii contribuabili trebuie sa plateasca impozitele, taxele, contributiile si alte venituri fiscale, cu exceptia impozitului pe venitul din salarii aferent activitatii sediilor secundare, la Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a municipiului Bucuresti. Reglementarea este prevazuta in Ordinului ministrului Economiei si Finantelor, care a fost publicat in 27 septembrie in Monitorul Oficial al Romaniei. Sediile secundare ale marilor contribuabili care isi desfasoara activitatea pe raza teritoriala a municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov trebuie sa plateasca impozitul pe venitul din salarii la Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a municipiului Bucuresti. In cazul in care impozitul pe veniturile din salarii datorat de sediile secundare ale marilor contribuabili, aflate in raza teritoriala a altui organ fiscal decat Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, este platit de catre marii contribuabili persoane juridice, documentele de plata intocmite de catre acestea vor cuprinde in mod obligatoriu codul de identificare fiscala si denumirea persoanei juridice care face plata, precum si codul de identificare fiscala al sediului secundar pentru care se face plata. (Florin BARBUTA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.