Un gol in debut al lui Val. Badea, anulat corect pentru ofsaid, o mare ocazie a lui V. Iacob, scapat singur cu Almunia si vreo 10 minute de presiune in repriza a doua, la 0-0 - cam atat a putut Steaua marti seara, in fata lui Arsenal, in fata a do
Un gol in debut al lui Val. Badea, anulat corect pentru ofsaid, o mare ocazie a lui V. Iacob, scapat singur cu Almunia si vreo 10 minute de presiune in repriza a doua, la 0-0 - cam atat a putut Steaua marti seara, in fata lui Arsenal, in fata a doar 14.000 de spectatori. In replica, "tunarii" au "tesut" frumos, au ratat incredibil in cateva randuri (in prima repriza, la o minge deviata, Zapata a cazut cu mingea in poarta, dar arbitrii au lasat jocul sa continue!) si au lovit decisiv pe final, prin Van Persie.
"A fost extrem de greu pentru noi si stiam lucrul asta. Sunt fericit ca pana la gol am jucat foarte bine si ca jucatorii mei au dat totul. Le multumesc pentru acest lucru. Patronul mi-a spus inainte de meci ca vom continua munca impreuna, dar daca voi fi din nou antrenor secund nu este nici o problema. Important este ca lucrez la cea mai importanta echipa din Romania. Am facut foarte bine faza de aparare, le-am inschis spatiile cat am putut. Ramane munca din teren. Pentru mine un egal era echitabil, mai ales ca Iacob a avut o ocazie mare. Daca ai o ocazie trebuie sa marchezi, pentru ca daca ei au una dau gol. Asta e fotbalul!", a spus antrenorul ros-albastrilor, Massimo Pedrazzini. "Arsenal are jucatori extraordinari, care au avut ceva in plus. La faza golului ne-au surprins pe contraatac, cand Surdu era avansat. Telul nostru a fost sa ne aparam si la mijloc sa facem presiune. Am primit gol si din cauza oboselii", a precizat italianul. "Sanse sunt sa mergem mai departe in cupele europene si nu ne gandim doar la meciul cu Slavia. Si cu Sevilla si cu Arsenal vom incerca sa scoatem cat mai mult. Avem o sansa foarte mare sa ajungem pe locul trei. Daca suporterii sunt dezamagiti, atunci echipa trebuie sa faca totul pentru a-i readuce langa noi. Publicul va reveni la stadion daca luptam, daca ne daruim, asa cum e normal sa fie la Steaua", a mai spus Pedrazzini.
Wenger: "Am avut rabdare"
Antrenorul lui Arsenal a declarat ca jucatorii sai au evoluat inteligent si au reusit sa marcheze un gol care le-a adus o victorie meritata. "Nu am inscris repede, cum am fi dorit. Daca nu inscrii si timpul trece, este important sa nu devii prea nerabdator si prea nervos. Am jucat inteligent si am marcat golul unei victorii meritate. Rabdarea jucatorilor mei a dovedit maturizarea echipei", a spus Wenger, care sustine ca echipa sa "este flamanda de succese". "Poate ca nu am facut un meci extraordinar, dar cu siguranta unul bun. A avut Steaua posesie de peste 60 la suta? As vrea sa mi-l prezentati si mie pe cel care a facut statistica. Nu cred ca este corect. Si noi am facut o statistica si v-o pot oferi. Steaua s-a aparat bine, si-a respectat planul de a ne surprinde pe contratac cat a putut. Dupa primirea golului a inceput sa se precipite, nu a mai avut rabdare si nici timp pentru a egala", a comentat Wenger. (MIG)
STEAUA - ARSENAL 0-1 (0-0)
A marcat: VAN PERSIE (77).
Stadion: "Steaua"; spectatori: 14.000.
STEAUA: Zapata - P. Marin, E. Baciu, I. Rada, Emeghara - Ov. Petre - Nicolita, N. Dica, Surdu (84 Badoi) - Neaga (77 Zaharia), Val. Badea (60 V. Iacob). Antrenor: M. Pedrazzini.
ARSENAL: Almunia - Sagna, K. Toure, Senderos, Clichy - Eboue (73 Gilberto), Fabregas, Flamini, Hleb - Adebayor, Van Persie. Antrenor: A. Wenger.
Cartonase galbene: P. Marin (18), I. Rada (32) / Adebayor (15).
Au arbitrat: T. Hauge - S. Holvik, J. Randen (toti din Norvegia).
GRUPA H
STEAUA - ARSENAL LONDRA
0-1 (0-0)
Van Persie 77
FC SEVILLA - SLAVIA PRAGA
4-2 (2-1)
Luis Fabiano 8, 27, Escude 58, A. Kone 69 / Pudil 19, Kalivoda 90+2
* meciurile s-au jucat marti
Clasament
1. Arsenal 2 2 0 0 4-0 6
2. FC Sevilla 2 1 0 1 4-5 3
3. SlaviaPraga 2 1 0 1 4-5 3
4. Steaua 2 0 0 2 1-3 0
S-au mai jucat: Arsenal - FC Sevilla 3-0, Slavia - Steaua 2-1 (19 septembrie)
Etapa viitoare (23 octombrie): FC Sevilla - Steaua, Arsenal - Slavia.
LIGA CAMPIONILOR - ETAPA A 2-A
u Rezultate si marcatori
GRUPA E
OLYMPIQUE LYON - GLASGOW RANGERS 0-3 (0-1)
McCulloch 23, Cousin 48, Beasley 53
VfB STUTTGART - FC BARCELONA 0-2 (0-0)
Puyol 53, Messi 67
Clasament: 1. Barcelona 6p, 2. Rangers 6p, 3. Stuttgart 0p, Lyon 0p.
Etapa viitoare: Stuttgart - Lyon, Rangers - Barcelona.
GRUPA F
MANCHESTER UNITED - AS ROMA 1-0 (0-0)
Rooney 70
DINAMO KIEV - SPORTING LISABONA 1-2 (1-2)
Vasciuk 28 / Tonel 14, Polga 38
Clasament: 1. Manchester 6p, 2. Roma 3p, 3. Sporting 3p, 4. Dinamo 0p.
Etapa viitoare: Dinamo - Manchester, Roma - Sporting.
GRUPA G
TSKA MOSCOVA - FENERBAHCE ISTANBUL 2-2 (0-1)
Krasic 49, Vagner Love 53p / Alex 9, Deivid 85
INTER MILANO - PSV EINDHOVEN
2-0 (2-0)
Ibrahimovic 15p, 31
Clasament: 1. Fenerbahce 4p, 2. Inter 3p, 3. PSV 3p, TSKA 1p.
Etapa viitoare: TSKA - Inter, PSV - Fenerbahce.
* meciurile s-au jucat marti;
etapa viitoare se disputa pe 23 octombrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.