Emiddio Novi a mai explicat ca ideea capilor mafiei este sa se aplice un fel de divizare a pietei in ceea ce priveste traficul international de narcotice.
Astfel, mafiotii din 'Ndrangheta au deja exclusivitate pe stupefiantele cu proveninenta d
Emiddio Novi a mai explicat ca ideea capilor mafiei este sa se aplice un fel de divizare a pietei in ceea ce priveste traficul international de narcotice.
Astfel, mafiotii din 'Ndrangheta au deja exclusivitate pe stupefiantele cu proveninenta din America de Sud, in timp ce Camorra este un pion important in traficul cu cannabis.
Pe de alta parte, Cosa Nostra este o adevarata forta in comertul international de heroina.
Cu toate acestea, sub conducerea lui Bernardo Provenzano, "il capo di tutti capi" - cel care a fost capturat dupa mai mult de 40 de ani de cautari - organizatia a trecut printr-o perioada relativ mai grea din punct de vedere financiar si cand capii gruparii s-au concentrat asupra altor activitati ilegale, cum ar fi diverse escrocherii si infiltrarea in afaceri legale.
Novi crede ca "'Ndrangheta va monopoliza traficul de cocaina, Camorra va lua traficul cu hasis si marijuana, in timp ce Cosa Nostra va garanta relatiile cu oamenii de afaceri la nivelul mondial, impreuna cu 'Nrdangheta".
Declaratiile oficialului italian par a fi confirmate de un informator al Camorrei, Luigi Galliano. Anul trecut, acesta a marturisit anchetatorilor ca un plan de asociere "pluteste prin aer".
Unul dintre cotidianele centrale italiene a afirmat ca oferturile de asociere ale mafiotilor fac subiectul unei anchete top-secret a procurorilor anti-mafie. De asemenea, in acelasi articol se mai declara ca anchetatorii au fost de-a dreptul exasperati de afirmatiile publice facute de Novi care a dezvaluit lumii o problema atat de delicata.
Ceea ce este mai interesant e ca discutiile dintre mafii au loc intre capii clanurilor, dintre care marea majoritate se afla dupa gratii. Astfel, pentru a descoperi cat mai repede aranjamentele, anchetatorii au luat doua masuri: Una dintre acestea viza relaxarea conditiilor de incarcerare a unora dintre cei mai importanti capi ai mafiei. Cealalta masura viza infiintarea unei unitati de elita, dotata cu tehnologie de ascultare de ultima ora, care sa insoteasca politistii care pazesc si transporta detinutii italieni.
Cele trei mari sindicate ale crimei au avut legaturi de mult. Ceremoniile lor de initiere sunt similare si, desi originile lor sunt nesigure, exista specialisti care sustin ca "'Ndrangheta" este o descendenta fie a Cosa Nostra fie a Camorrei.
Istoria celor trei organizatii este presarata cu exemple ale unor criminali "proeminenti" care au fost facuti membri ai uneia sau ai ambelor familii mafiote. Potrivit informatorilor, boss-ul Camorrei, Raffaele Cutolo, a jurat credinta familiei 'Ndrangheta pe cand era puscarias in anul 1976. Pentru a le multumi sponsorilor lui, el a aranjat uciderea unui rival perioculos.
Pe cand era fugar, fostul "capo di tutti capi" al Cosa Nostra, Salvatore "Toto" Riina se pare ca a fost ascuns de capii mafiei locale din Calabria, care il considerau ca pe un musafir de onoare. Insa nimic nu se aseamana ca importanta cu viitoarea intelegere intre cele trei mari familii mafiote.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.