Din declaratia de avere a ministrului Economiei si Finantelor reiese ca si-a cumparat masina in „liesing", iar banii si-i tine la „Alfa Bank".

Ministru al Economiei si Finantelor, fost presedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci a Senatului, membru in comitete si comisii de specialitate, absolvent de studii economice si conferentiar la ASE, doctor in economie si autor de studii si carti. Toate functiile si diplomele in economie nu i-au fost deloc de folos lui Varujan Vosganian atunci cind si-a completat declaratia de avere. Nici chiar faptul ca este vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania nu l-a ajutat.

Al doilea finantist al tarii, dupa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, are probleme de ortografie atunci cind vine vorba sa precizeze modul in care si-a achizitionat in 1999 automobilul Renault Laguna. Conform declaratiei de avere de pe site-ul Guvernului, datata 15 iunie 2007, Vosganian si-a cumparat masina prin „liesing", si nu prin „leasing", asa cum ar fi facut-o toata lumea. Inca un amanunt semnificativ: pe linga multiplele calificari economice, Vosganian a trecut in CV, la capitolul limbi straine, ca stie foarte bine limba engleza.

Aceasta nu este singura greseala din declaratia de avere a lui Varujan Vosganian. Fostul sef al Comisiei de banci a Senatului nu reuseste sa scrie corect nici numele bancii care ii administreaza conturile. Vosganian scrie cu propria mina „Alfa Bank", in conditiile in care pentru toti ceilalti clienti ai bancii aceasta se numeste „Alpha Bank".

Contactat de Cotidianul, ministrul liberal al Finantelor ne-a declarat: „Multumesc pentru observatie. Le voi corecta. Oricum, ma bucur ca sint singurele greseli din declaratia de avere". Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, nu este un om sarac. Conform declaratiei de avere, Vosganian detine, impreuna cu sotia, trei case, un cont de 320.000 de lei si a incasat anul trecut aproape 170.000 de lei drept dividende de la cele doua firme la care este actionar: Euroeconomic SA si Oferta SA.La capitolul „bunuri mobile", ministrul si-a declarat un Renault in „liesing"