PIN va ataca la Curtea Constitutionala o eroare dintr-o hotarire de guvern, o posibila consecinta fiind blocarea euroalegerilor.

Liderul PIN, Cozmin Gusa (foto), a explicat ieri ca, desi Hotarirea de Guvern nr. 1108/2007, data in august de Cabinetul Tariceanu II, a permis depunerea listelor pentru alegerile europarlamentare si pentru formatiunile politice care nu s-au inscris in cursa in primavara anului 2007, din cauza unei erori de redactare, partidului nu i s-a acceptat si sigla. Drept urmare, liderul PIN a anuntat ca in situatia in care, „pina astazi (ieri - n.a.) la ora 24.00 nu reusim sa convingem secretarul general al Guvernului sa modifice HG nr. 1108 si sa indrepte eroarea, atunci vom ataca in justitie actul normativ emis de Executiv".

Gusa a mentionat doua cai de atac: la Inalta Curte de Casatie si Justitie si la Curtea Constitutionala. In ambele situatii, a precizat liderul PIN, exista riscul ca alegerile europarlamentare sa fie blocate, deoarece, sustine Gusa, atacul juridic vizeaza calendarul electoral, care ar urma sa fie suspendat pina la judecarea cauzei. In plus, Gusa mai considera ca PIN este „persecutat si discriminat politic", aratind ca intr-o alta situatie aflata in afara legii justitia a permis, in primavara, depunerea listelor PLD, desi la ora respectiva formatiunea condusa de Theodor Stolojan nu era inca inregistrata ca partid politic.

In ceea ce priveste sigla PIN - un urs carpatin -, Cozmin Gusa a declarat ieri ca stie ca aceasta reprezinta si sigla partidului lui Putin din Rusia. „Am ales intentionat acest simbol, ursul, pentru ca se afla atit pe sigla gruparii lui Putin, cit si pe cea a guvernatorului Californiei, Arnold Schwarzenegger. Am facut o punte, o axa Moscova-California", a explicat Gusa.

Ultima ora: Ieri-seara, numarul doi din PIN, Lavinia Sandru, a avut o intrevedere cu secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. Ca urmare a discutiilor purtate, Bolojan a afirmat ca va propune guvernului modificarea hotaririi, astfel incit PIN sa isi poata inregistra semnul electoral „Ursul carpatin".