In timp ce Consiliul Superior al Magistraturii, prin Sectia pentru procurori, va lua in dezbatere, azi, Raportul realizat de inspectorii CSM asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, proc
In timp ce Consiliul Superior al Magistraturii, prin Sectia pentru procurori, va lua in dezbatere, azi, Raportul realizat de inspectorii CSM asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA, Doru Tulus, precum si procurorul Aristotel Mihai Popa din cadrul aceleiasi institutii, sunt cercetati penal. Iata cum unul dintre anchetatorii care au tinut in cercetare penala o serie de persoane, fie chiar si pentru ca acestea faceau obiectul unei simple sesizari fara anexe probatorii, a ajuns in aceeasi situatie cu multi dintre cercetatii DNA.

Cercetarile care se efectueaza asupra procurorului sef sectie DNA Doru Tulus si a colegului acestuia, Aristotel Popa, au fost demarate, dosarul penal deschis pe numele celor doi aflandu-se la aceasta ora in faza actelor premergatoare la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti. Dosarul a fost deschis in urma plangerii facute de ministrul justitiei Tudor Chiuariu cu o zi inainte ca DNA sa ceara comisiei speciale de la Cotroceni aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva mini strului in dosarul „Posta Romana“. Ministrul Chiauriu a formulat la adresa celor doi acuzatii foarte grave: abuz in serviciu si fals intelectual. Conform datelor pe care le detinem, abuzul consta in mai multe nereguli care se regasesc chiar in raportul inspectiei CSM, iar in ce priveste falsul intelectual, este vorba, in primul rand, de raportarile false facute de catre Doru Tulus, printre care se regasesc raportarile referitoare la dosarele restante, care erau, in realitate, de doua ori mai multe. Saptamana viitoare este asteptata, in acest dosar, demararea audierilor.

Raportul Inspectiei CSM va fi, azi, subiectul numarul unu pe masa Sectiei pentru procurori, el fiind totodata si subiectul mult asteptat al zilei. Pana la inchiderea editiei, Sectia pentru procurori nu avea nici un impediment pentru a se prezenta in formatiune completa si pentru a incepe discutiile pe tema concluziilor inspectorilor Consiliului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.