"Preafericirea Voastra, cunosc preocuparile pe care le aveti, precum si dorinta pe care fostul parinte patriarh a avut-o de a se construi o noua Catedrala Patriarhala. Intelegem nevoia de a realiza acest proiect si, inspirat de ideile pe care incerca
"Preafericirea Voastra, cunosc preocuparile pe care le aveti, precum si dorinta pe care fostul parinte patriarh a avut-o de a se construi o noua Catedrala Patriarhala. Intelegem nevoia de a realiza acest proiect si, inspirat de ideile pe care incercati sa le promovati, de a readuce solidaritatea umana ca o valoare esentiala a unei societati civilizate, moderne, vreau sa fac publica propunerea de a deschide o subscriptie publica pentru a asigura finantarea necesara construirii Catedralei Patriarhale", a declarat premierul, cu prilejul semnarii protocolului de cooperare cu Patriarhia Romana in domeniul "Incluziunii Sociale". La inceputul anului 2006, Parlamentul a votat o lege pentru aprobarea constructiei Catedralei pe amplasamentul din Dealul Arsenalului. Pe baza unui proces-verbal, cele 11 hectare de teren destinate proiectului au trecut in proprietatea Patriarhiei Romane. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.