Un hot care in luna septembrie a acestui an a spart magazinul Big Berceni din Bucuresti a ascuns marfa furata intr-un lac din judetul Bacau.

Gelu Chereches, de 36 ani, din judetul Bacau, a spart magazinul Big Berceni pe 10 septembrie a.c. El a ramas peste noapte in complexul comercial, ajutat fiind de Marian Niculae, proprietarul unuia dintre standuri. Catre dimineata, el a furat mai multe bijuterii din aur si argint, telefoane mobile, MP3-uri, un laptop, ceasuri barbatesti si alte bunuri, toate in valoare de 150.000 de lei.

Potrivit Politiei, dupa spargerea data, Gelu Chereches a plecat cu gentile in care era marfa furata in satul Bizca de Jos, din judetul Bacau, localitatea in care s-a nascut. Aici a ascuns o parte din marfa, pe care urma sa o valorifice Ion Olteanu, zis Bebe, un individ pe care l-a cunoscut intr-un penitenciar, iar o alta parte, mai exact cinci telefoane mobile, a fost ascunsa in lacul de acumulare Racaciuni, intr-o punga pe care a sigilat-o si pe care urma sa o scoata din lac dupa ce s-ar fi convins ca politistii nu i-au dat de urma. Numai ca Gelu Chereches a fost retinut de politistii Sectiei 15 din Bucuresti zilele trecute, care i-au dejucat planurile. Mascatii de la SIAS (Serviciul Independent de Actiuni Speciale) din Politia Romana i-au gasit telefoanele ascunse in lac. Sacul insa nu fusese bine sigilat si telefoanele au „intrat la apa". Pe linga Gelu Chereches mai sint cercetate cinci persoane, complici ai acestuia, iar Ion Olteanu este cautat de politie, el primind mandat de arestare in lipsa. Anchetatorii spun ca valoarea totala a bunurilor recuperate este de 40.000 de lei.