Incepind cu 5 octombrie, incepe a doua editie a Festivalului de animatie Anim’est, care va dura pina pe 14 octombrie.

Potrivit organizatorilor, scopul festivalului este "de a face cunoscut filmul de calitate de acest gen si de a incuraja studierea tehnicilor de animatie". Si, daca luam ca reper editia din 2006, putem spune "punct ochit, punct lovit". Nu numai ca proiectiile de film au atras foarte multi bucuresteni, in cea mai mare parte tineri, dar invitatul si "maestrul de ceremonie" care a dat startul editiei din 2006 a fost nimeni altul decit John Dilworth, creatorul seriei "Courage, the Cowardly Dog", difuzata pe Cartoon Network, cunoscut mai ales pentru scurtmetrajul "The Chicken From Outer Space", care a fost nominalizat la Premiul Oscar in 2005.

Invitatii din acest an sint Emilio de la Rosa, membru in juriul de scurtmetraj si lungmetraj, si Sebastien Laudenbach, membru in juriul de scurtmetraj si lungmetraj. Primul este licentiat in imagine, coautor a numeroase carti despre cinematografia spaniola de animatie si director al publicatiei "Muittu", dedicata filmului de animatie si editata de ASIFA Euskadi. Laudenbach a colaborat la lungmetraje precum "Du poil sous les roses", de Agnès Obadia si Jean-Julien Chervier, "Laissons Lucie Faire", de Emmanuel Mouret, inainte de a realiza "Des calins dans les cuisines" (2004), apoi "Morceau" (2006).

In aceasta perioada, in spatiul de la ArCub va avea loc un workshop de animatie romaneasca tinara, sustinut de fundatia AltArt din Cluj. In acelasi spatiu, cei de la DACODAC vor prezenta making of-ul "Picolo si Saxo" si vor discuta cu publicul despre tehnici de animatie. In total, in cadrul festivalului vor fi prezentate peste 200 de filme la cinematografele "Elvira Popescu", Union si Europa.