Compania indiana Embassy Group a incheiat o intelegere cu Guvernul de la Belgrad si se obliga sa investeasca in urmatorii cinci ani 425 milioane euro intr-un parc de IT in Serbia, unde vor putea lucra 25.000 de specialisti, a scris AFP, citand ministrul economiei din tara vecina.
Ministrul sarb al Economiei si Dezvoltarii Regionale, Mladjian Dinkic, a spus ca investitia companiei indiene este cel mai mare proiect greenfield desfasurat in serbia.
"Sunt foarte multumit ca astazi am semnat un memorandum de intelegere pentru constructia primului parc de IT din Serbia, si cred ca pe viitor va deveni cel mai mare parc de acest gen din Europa'' a precizat Dinkic in cadrul unei conferinte de presa.
Initial, parcul tehnologic va ocupa o suprafata de 280 hectare de teren dintr-o zona industriala din nordul orasului Indjija, si va oferi locuri de munca pentru aproximativ 2.500 de experti IT, a mai precizat Dinkic.
In functie de cererea care va veni din partea clientilor, parcul de tehnologia informatiei va putea fi extins in urmatorii cinci ani pana la o suprafata de 250.000 metri patrati de spatii de birouri, si va putea gazdui pana la 25.000 de angajati, a mai adaugat acesta.
Presedintele Embassy Group, Jitu Virwani, a salutat semnarea acordului pentru proiect despre care a spus ca deja a atras interesul celor mai mari companii din IT, cum ar fi IBM sau HP.