Vineri, Cotidianul se va distribui impreuna cu un CD continind o selectie din muzica lui Mendelssohn Bartholdy, din Colectia SIMFONICA, si cu o brosura despre compozitor.

CD-ul, brosura si ziarul vor putea fiachizitionate cu doar 7,9 lei Urmatorul muzician din Colectia SIMFONICA, pe care Cotidianul il aduce cititorilor in fiecare vineri, la doar 7,9 lei, este romanticul Felix Mendelssohn Bartholdy, din a carui opera au fost selectate doua dintre cele mai populare lucrari ale sale: Concertul pentru vioara in mi minor (op. 64) si „Visul unei nopti de vara - muzica de scena" (selectii op. 21 si op. 61). Alaturi de CD, cititorii vor primi si o brosura despre viata si opera marelui compozitor. Inregistrarile au fost realizate in octombrie 1995, la studiourile CTS din Londra, cu Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta lui Jane Glover si cu participarea violonistului Leland Chen. La doar doisprezece ani, Mendelssohn avusese parte de o instructie muzicala de exceptie: ii studiase la Paris pe Mozart si Bach sub indrumarea lui Marie Bigot, care se bucura de pretuirea neprecupetita a lui Haydn si a lui Beethoven. In 1821, un alt profesor al geniului precoce l-a introdus pe acesta in cabinetul venerabilului Goethe, care, la 72 de ani, a ramas profund miscat de intilnirea cu micul vrajitor al sunetelor. Mendelssohn a ramas atunci doua saptamini in casa poetului si, dupa plecare, cei doi au intretinut o corespondenta consistenta.

Patru ani mai tirziu, Mendelssohn ii dedica batrinului Goethe Cvartetul numarul 3 pentru pian, compozitie de care poetul s-a declarat cucerit si, pina in 1830, tinarul compozitor a continuat sa-si viziteze frecvent mai virstnicul prieten, in Germania.

De-a lungul timpului, relatia dintre cei doi a fost una fructuoasa pentru muzicianul german. Pe linga Shakespeare, care i-a inspirat compozitia celebrei uverturi pentru „Visul unei nopti de vara", Goethe a fost un catalizator important al compozitiilor lui Mendelssohn.