Fara Mourinho si in mare criza, Chelsea joaca azi la echipa pe care a eliminat-o in ultimul minut din sferturile editiei trecute.

Liga Campionilor ofera un numar egal de derby-uri celor doua seri cu fotbal din etapa secunda a fazei grupelor. Daca ieri capul de afis in plan continental a fost tinut de partidele Stuttgart - Barcelona si Manchester United - Roma, astazi punctele de interes sint in Spania si in Italia, la Valencia - Chelsea si Lazio -Real Madrid. Partida din Peninsula Iberica este cu atit mai importanta cu cit, in sferturile de finala ale ultimei editii, The Blues i-au eliminat pe "lilieci" dupa ce au cistigat cu 2-1 pe Mestalla, printr-un gol marcat de Essien in minutul 90. Revansa este foarte posibila, fiindca Mourinho nu mai este pe banca lui Chelsea, iar londonezii sint intr-o criza profunda, adincita simbata de Fulham, care a remizat pe Stamford Bridge. Intr-o avancronica a celuilalt derby al serii, Lazio - Real, e demn de remarcat ca madrilenii nu au pierdut niciodata pe Olimpico, indiferent daca adversarul s-a numit Lazio sau AS Roma. Singura echipa cu romani care joaca azi, Sahtior, e protagonista unui meci cu grad scazut de interes, la Lisabona. "Meciul e mai important pentru Benfica", a subliniat antrenorul Mircea Lucescu, si are mare dreptate, lusitanii fiind infrinti in prima etapa, pe San Siro, pe cind ucrainenii au invins pe Celtic Glasgow.

Programul

Grupa A FC Liverpool - Olympique Marseille Besiktas - FC Porto Grupa B Valencia - Chelsea Rosenborg - Schalke 04 Grupa C Lazio - Real Madrid PRO TV Werder Bremen - Olympiakos Grupa D Celtic Glasgow - AC Milan Benfica - Sahtior Donetk