"Profesiunea de gazetar se invata ca orice meserie", ne spune Tova Ben Nun-Cherbis, presedinta Fundatiei "Ron Lauder-Romania", initiatoarea unui liceu de exceptie care poarta numele miliardarului filantrop american. "Cativa dintre elevii nostri si-au
"Profesiunea de gazetar se invata ca orice meserie", ne spune Tova Ben Nun-Cherbis, presedinta Fundatiei "Ron Lauder-Romania", initiatoarea unui liceu de exceptie care poarta numele miliardarului filantrop american. "Cativa dintre elevii nostri si-au manifestat dorinta sa-i ajutam sa devina gazetari. In cadrul scolii noastre exista un program de invatamant multimedia, asa ca ne-am decis sa deschidem si un Laborator practic de scriitura jurnalistica", a mai adaugat ea. Conducerea scolii a decis sa infiinteze un fel de Seminar jurnalistic, care va functiona facultativ, in completarea cursurilor liceale. "Am cautat un jurnalist cu experienta in tainele meseriei. Ne-am adresat in acest sens unui cunoscut gazetar de la ZIUA, Tesu Solomovici, care va gira acest seminar", mentioneaza Tova Ben Nun-Cherbis precizand insa ca "nu-i vom putea cuprinde, deocamdata, pe toti elevii doritori sa faca seminarul. Elevii s-au bucurat afland ca Sorin Rosca Stanescu, directorul ZIUA, a fost de acord ca cei mai talentati dintre ei vor putea face o practica de vara, in vacanta scolara, la ziarul pe care il conduce". Dupa cate stim este primul Laborator practic de jurnalistica care va functiona intr-o scoala romaneasca. Cursantii vor scrie si edita un jurnal intitulat "Vocea noastra". (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.