Trupa de rock alternativ a dat startul campaniei aniversare „KUMM - 10 ani, 1.000 de chipuri", care va debuta cu un concert gazduit de Opera din Bucuresti.Trupa Kumm isi aduna puterile pentru
turneul aniversar La Muzeul Taranului Roman, Kumm a tinut o conferinta de presa pentru a marca debutul campaniei initiate cu ocazia suplinirii unui deceniu de la formarea trupei. Spectacolul care se va desfasura la Bucuresti pe 29 octombrie are ca scop tocmai scoaterea acestui fel de rock alternativ din undergroundul si din subsolul cluburilor cu care s-a obisnuit, ceea ce se va realiza prin gazduirea lui pe scena Operei bucurestene. Concertul va fi divizat in doua parti. Cea dintii consta in contributiile a sase formatii din aceeasi familie muzicala, de exemplu Timpuri Noi, Luna Amara, ZOB, The Mood, Ada Milea, Travka, fiecare interpretind un cover dupa o piesa Kumm. Trupa de rock alternativ - formata actualmente din Eugen Nutescu - chitara, voce, Catalin Mocan - voce, Iordache - saxofon, Kovacs Andras - pian, pian electric, sintetizator, aranjamente, Utu Pascu - bas si Csergo Dominic - tobe, glockenspiel - va trece pe scena in a doua parte a concertului, alaturi de toti fostii ei membri si colaboratori, pentru a interpreta un grupaj de piese care acopera intreaga istorie a formatiei, dar si coveruri dupa melodiile trupelor din prima parte a concertului. Invitatul de onoare va fi Mircea Toma.

Concertul de la Opera din Bucuresti este insa doar inceputul unui turneu care poarta tot numele campaniei si care va cuprinde toate orasele mari ale Romaniei. La Cluj, acesta va avea loc, probabil, tot la Opera, cu alte trupe invitate, dar in Timisoara, Constanta, Iasi, Pitesti, Buzau, Suceava, Deva si Oradea, se va desfasura in varii cluburi. Acest turneu va fi finalizat in iarna anului viitor, in primavara trupa concentrindu-se asupra noului ei album.

Tot la conferinta de presa a avut loc lansarea versiunii de studio a unei noi piese Kumm, intitulata „Freeze" si avind drept subiect, intr-un stil minimal-ironic, incalzirea globala. Melodia poate fi descarcata gratuit si de pe noul blog de muzica lansat ieri de Kumm. Acesta, intitulat soundcheck, reuneste deocamdata aproximativ 20 de trupe romanesti din afara mainstreamului. Membrii lor vor contribui cu texte la blog, care se vrea si o platforma a unei comunitati virtuale si o rampa de lansare a unor formatii noi. Acestea isi vor putea pune piesele pe soundcheck pentru a obtine feedback de la ascultatori. In plus, exista si un playlist alcatuit de muzicieni, fiecare selectind cinci piese, acompaniat de stiri, fotografii, discografii complete etc. Frecventatorul site-ului va putea vedea si ce muzica asculta membrii trupelor, ce le place si ce nu la rockul romanesc si va putea dialoga cu muzicienii.

O lista cu piesele preferate ale chitaristului Nicholaus Arson gasiti pe www.cotidianul.ro/select