Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a blocat vanzarea combinatului Krivoi Rog, la care Romania detine o participatie de 28%.

Decizia a fost determinata de informatiile publicate de agentia Interfax potrivit carora serviciile de securi
Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a blocat vanzarea combinatului Krivoi Rog, la care Romania detine o participatie de 28%.

Decizia a fost determinata de informatiile publicate de agentia Interfax potrivit carora serviciile de securitate investigheaza conditiile in care Fondul national de investitii imobiliare a semnat, in septembrie, un acord pentru vanzarea Krivoi Rog catre o firma privata.

Numele firmei nu a fost dezvaluit. Guvernul ucrainean anuntase in iulie reluarea lucrarilor de constructie la combinat, mentionand ca vrea sa infiinteze o companie mixta la care statul sa detina cel putin 50% din capital plus o actiune.

Lucrarile de constructie a combinatului au fost initiate de URSS in 1983. Dupa prabusirea URSS, Ucraina a primit 56,4% din actiuni, Romania 28% si Slovacia 15,6%. Ucraina a oprit finantarea. In 2004, statul roman, care a investit circa 800 milioane de dolari in Krivoi Rog, a imputernicit Mitall Steel sa negocieze, pentru el, conditiile de finalizare a lucrarilor, dupa ce ani la rand a finantat conservarea acestora.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.