Producatorul de bere InBev Romania, subsidiara grupului belgian cu acelasi nume, va transfera productia de la fabrica din Baia Mare catre unitatea din Ploiesti, in vederea optimizarii activitatii, a anuntat compania. Toti cei 61 de angajati de la unitatea din Baia Mare vor putea sa aplice pentru unul dintre noile posturi create in fabrica din Ploiesti si pentru orice alt post vacant din cadrul InBev Romania. Angajatii care nu vor alege aceasta optiune vor primi salarii compensatorii si asistenta in gasirea unui nou loc de munca.

In luna mai, Interbrew Romania a fuzionat cu Interbrew Efes Brewery si si-a schimbat denumirea in InBev Romania. Compania detine trei fabrici de bere, la Ploiesti, Blaj si Baia Mare, si produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Löwenbräu si Noroc.

InBev Romania a inregistrat in primul semestru un avans al vinzarilor de 27% fata de aceeasi perioada din 2006, consemnind cea mai mare crestere din Europa de Est in primele sase luni dintre subsidiarele grupului belgian InBev, cel mai mare producator de bere la nivel mondial.