Retailerul Domo a vindut pina in luna august cu aproximativ 60% peste nivelul din perioada similara a anului trecut.

Numarul doi de pe piata de electrice si electrocasnice, din punctul de vedere al cifrei de afaceri, a vindut in prima parte a anului de 125 de milioane de euro, in avans cu 59% fata de aceeasi perioada din 2006, a anuntat compania. Oficialii retailerului au declarat ca aceasta majorare se explica atit prin cresterea numarului de magazine, cit si prin dezvoltarea pietei de profil. „Aproximativ 50% din cresterea vinzarilor se datoreaza extinderii retelei de magazine, iar 50% vin de la cresterea pietei de profil, iar Domo performeaza mai bine decit piata", a declarat agentiei MEDIAFAX directorul general al Domo Retail, Lorand Szarvadi.

Pentru tot anul acesta, Domo mizeaza pe o cifra de afaceri de 190 de milioane de euro, „daca vinzarile din trimestrul patru se vor ridica la asteptarile noastre". „O tinta de 200 de milioane de euro pentru cifra de afaceri cred ca va fi greu de realizat", a mai precizat Szarvadi.

Compania a semnalat un salt important si anul trecut, cind a comercializat in valoare de 121 de milioane de euro, la 31 decembrie 2006. Profitul inainte de impozitare a crescut cu 390% anul trecut, la 11,3 milioane de euro.

Destul de bine a performat in prima parte a anului si liderul pietei, Altex. Mai precis, compania a raportat in primele sase luni o cifra de afaceri de 112 milioane de euro, in crestere cu circa 25% fata de perioada similara din 2006. In schimb, Flamingo a iesit in trimestrul al doilea cu o pierdere de 271.000 de euro.

Saptamina trecuta a fost finalizata tranzactia prin care fondul de investitii Equest Investment Balkans Limited (EIB), prin subsidiara sa, Lynx Property BV, a achizitionat 75% din actiunile Domo Retail, pentru care a platit 62,5 milioane de euro. In cadrul tranzactiei, Lynx a platit 30 de milioane de euro in numerar, iar restul a provenit dintr-o facilitate de credit in valoare de 35 de milioane de euro de la Raiffeisen Zentralbank Osterreich.

Finantarea Lynx a fost acoperita partial din fonduri proprii ale EIB, in valoare de 13,5 milioane de euro, in timp ce Lyra Investment Holding, care detine 25% din actiunile Lynx, a acoperit diferenta din pret suportata de Lynx.

Fondurile de investitii Romanian-American Enterprise Fund si Balkan Accession Fund si-au vindut integral participatiile la Domo, in timp ce firma Dominuse Management Ltd, controlata de fondatorii companiei, Lorand Szarvadi, Zsuzsanna Szarvadi si Ferenc Hegedus, a pastrat 24,5% din actiuni. Totodata, directorul financiar al companiei, Alexandru Mnohoghitnei, a pastrat 0,5% din titluri.