Steaua a obtinut permisiune speciala pentru a vinde si ieri bilete la meciul cu Arsenal, dupa ce luni seara nici jumatate din capacitatea stadionului nu fusese ocupata.Suporterii Stelei nu au facut nici ieri
cozi la casele de bilete A doua participare consecutiva a Stelei in Liga Campionilor si-a pierdut din anvergura de anul trecut. Tavalugul scandalurilor interne la toate nivelurile si-a pus amprenta asupra suporterilor, care i-au dat o palma patronului Gigi Becali, cu care au avut repetate conflicte, chiar in cea mai profitabila competitie. In replica, acesta a taxat injuraturile cu preturi mai mari la bilete. In aceste conditii, cu o zi inainte de meciul cu Arsenal, teoretic cel mai atractiv al grupei, se vindusera aproape 11.000 de bilete, mai putin de jumatate dintre cele puse in joc. Un rezultat dezastruos comparativ cu anul precedent, cind toate partidele - cu Dinamo Kiev, Olimpique Lyon si Real Madrid - s-au disputat cu casa inchisa. Avertismentul fanilor i-a impins la masuri disperate pe conducatorii din Ghencea, care, potrivit fostului oficial al Federatiei Romane de Fotbal Cristian Bivolaru, au obtinut acordul UEFA de a vinde bilete si in ziua meciului, chiar daca regulamentul competitiei interzice acest lucru. Cu toate acestea, cozile interminabile de anul trecut au ramas doar in amintirea oficialilor stelisti, ceea ce l-a surprins si pe tehnicianul lui Arsenal, Arsene Wenger, care a declarat ca toate stadioanele pe care a jucat echipa britanica au fost pline.

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, sustinea ieri, la dineul oficial, ca stadionul va fi plin in proportie de 75 la suta. S-au vindut 12.500-13.000 de bilete pina la ora asta. Probabil ca o sa mai vina suporteri din tara care o sa-si cumpere bilete inainte de meci. Nu e bine pentru un meci de Liga Campionilor ca Steaua sa joace cu doar trei sferturi de stadion plin", a adaugat Argaseala.

Rezultatele financiare vor fi, cu siguranta, sub cota celor din sezonul precedent. Comparativ cu meciul stelistilor contra lui Real Madrid, cel mai important meci de anul acesta, impotriva lui Arsenal, le aduce stelistilor aproximativ un milion de euro din bilete, ceva mai putin fata de confruntarea cu madrilenii, cind s-a jucat cu casa inchisa, biletele fiind insa mai ieftine. Absenteismul fanilor vine dupa scandalul de proportii stirnit de comportamentul lui Becali fata de antrenorul Gheorghe Hagi, constrins de patron sa demisioneze. De la momentul indepartarii Regelui, suporterii ros-albastri i-au scandat numele la toate meciurile disputate de stelisti sub comanda lui Pedrazzini si i-au fluierat pe Becali si pe jucatori. Pe de alta parte, nici jocul stelistilor nu seamana cu cel de anul trecut, cind s-au impus cu 4-1 pe terenul lui Dinamo Kiev, inaintea primului meci de acasa, contra lui Lyon. Acum, ros-albastrii au pierdut cu 1-2 primul meci din grupe, disputat in deplasarea de la Slavia Praga.

Atmosfera electrizanta in Ghencea la alte meciuri din Liga Campionilor, pe www.cotidianul.ro/select