Ministerul Educatiei si Cercetarii a decis amanarea acordarii titlului de profesor universitar in cazul medicului timisorean Cristian Nica, conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Victor Babes” din Timiso
Ministerul Educatiei si Cercetarii a decis amanarea acordarii titlului de profesor universitar in cazul medicului timisorean Cristian Nica, conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Victor Babes” din Timisoara. Motivul amanarii a fost verificarea unei reclamatii din care reiese ca o buna parte din opera candidatului se bazeaza pe plagiat. Membrii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare au fost sesizati asupra unor ciudate coincidente existente intre lucrarile stiintifice semnate de prof. dr. Constantin Nica, fostul director al Spitalului Clinic de Urgenta Timisoara, si seful Catedrei urgente chirurgicale din cadrul UMF, si cele a caror autor este fiul acestuia, conf. dr. Cristian Nica. „Stiu ca doi dintre cei patru membri ai comisiei sunt, oarecum, prieteni cu tatal candidatului care a castigat concursul. Cat despre acuzatiile de plagiat, acuma aud pentru prima data acest lucru, insa daca voi primi vreo sesizare in acest sens, cu numele reclamantului, o voi inainta imediat Comisiei de Etica pentru verificare. Cartile din carti se fac. Acuzat ia de plagiat trebuie sa fie una de mare responsabilitate, pentru ca sunt teme medicale care se suprapun. O anumita operatie nu se poate face decat intr-un singur mod. Nu inseamna ca daca reiei o tema este automat plagiat”, ne-a declarat rectorul UMF Timisoara, prof. dr. Stefan Dragulescu. Aceeasi idee a fost sustinuta si de conf. dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.