Fabrica de anvelope a concernului german „Continental“ AG din Timisoara, cea mai importanta investitie straina din vestul tarii, a adus in pragul disperarii locuitorii din zona de est a orasului de pe Bega. Oamenii reclama faptul ca nive
Fabrica de anvelope a concernului german „Continental“ AG din Timisoara, cea mai importanta investitie straina din vestul tarii, a adus in pragul disperarii locuitorii din zona de est a orasului de pe Bega. Oamenii reclama faptul ca nivelul ridicat al poluarii are efecte dezastruoase asupra starii lor de sanatate si distruge lent mediul inconjurator. „De cand a inceput productia de anvelope, toata zona a fost parjolita de norii toxici din atmosfera. In gradina nu se mai face nimic, degeaba mai plantam rosii sau ceapa, se usuca imediat. Am avut meri si piersici care s-au uscat si a trebuit sa-i tai. Fetita mea, care are doar trei ani si jumatate, a suferit o afectiune cronica la caile respiratorii. E dezastru!“, spune Vasile Grigoriu, a carui casa, situata pe strada Avram Imbroane nr. 62, chiar vizavi de fabrica, se afla mai tot timpul in zona critica a norului toxic.

Amenda de 600 milioane de lei de la Garda de Mediu
Mirosul greu de cauciuc ars strabate tot cartierul, iar aceasta alterare brusca a aerului este resimtita imediat cand ajungi in acea parte a orasului, chiar daca la c&aci rc;tiva pasi se afla Padurea Verde. „Cand intru in zona, imediat dupa calea ferata, de la bariera, se simte un miros greu de cauciuc. Aerul devine aproape irespirabil. Iarna se simte cel mai tare“, ne spune postasul care imparte corespondenta in cartierul UMT. Spusele sale sunt confirmate si politistul de proximitate, agentul sef principal Gavril Mihailescu, de la Sectia 5 Politie.

„Principala problema reclamata de oameni este poluarea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.