Guvernul va crea o subscriptie publica in vederea stringerii de fonduri pentru Catedrala Neamului.PF Daniel si premierul Tariceanu Guvernul vrea sa stringa bani pentru constructia Catedralei Neamului constituind o subscriptie publica, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Potrivit acestuia, si institutia pe care o conduce va contribui la subscriptie cu 30 de milioane de lei. „Vreau sa fac publica propunerea de a deschide o subscriptie publica pentru a asigura finantarea necesara construirii Catedralei Patriarhale", a declarat premierul, cu prilejul semnarii protocolului de cooperare cu Patriarhia Romana in domeniul „incluziunii sociale". Premierul a facut de asemenea un apel la oamenii de afaceri, ONG-uri si societatea civila sa contribuie la realizarea acestui proiect. „Bucurestiul este capitala europeana si are nevoie de o cladire reprezentativa si utila pentru misiunea Bisericii Ortodoxe", a explicat el initiativa.

Catedrala urmeaza sa se construiasca pe Dealul Arsenalului. Insa un sfert din cele 11 hectare de teren destinate proiectului care au si trecut din proprietatea statului in cea a Patriarhiei Romane a fost cerut de fostii proprietari. Cu toate acestea, municipalitatea a aprobat planul urbanistic zonal (PUZ) care permite ridicarea lacasului de cult care va fi mai mare decit Casa Poporului.

Premierul si Patriarhul Daniel au semnat ieri un protocol de cooperare in domeniul incluziunii sociale prin care se urmareste implicarea reprezentantilor bisericii in procedurile de consultare pentru cadrul legislativ si institutional din domeniul incluziunii sociale.