Alaturi de Stefan Cigu formeaza un cuplu de exceptie atat pe scena, cat si in afara ei. Marturiseste ca a facut multe sacrificii pentru meseria sa, cel mai mare fiind lipsa timpului pentru copii. Matilda Pascal-Cojocarita implineste astazi 49 d
 Alaturi de Stefan Cigu formeaza un cuplu de exceptie atat pe scena, cat si in afara ei. Marturiseste ca a facut multe sacrificii pentru meseria sa, cel mai mare fiind lipsa timpului pentru copii. Matilda Pascal-Cojocarita implineste astazi 49 de ani.     "Tot ce am gandit am realizat, si de aceea ma consider un om implinit. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a dat sanatate si putere de munca si le multumesc copiilor mei, care de fiecare data m-au inteles, pentru ca viata noastra este asa cum este... mai mult pe drumuri si nu am fost tot timpul langa ei. Despre lupta cu timpul pot spune ca este destul de dificila, dar am razbatut. Timpul mi-a oferit toate posibilitatile si cred ca le ofera fiecaruia dintre noi. Conteaza insa sa stii sa le alegi si sa fii pe faza la momentul potrivit. Nu pot spune ca eu am ales meseria scenei. Dumnezeu m-a harazit si El mi-a ales calea. Nu mi-am propus niciodata sa ajung o mare vedeta, o mare cantareata. Asa a vrut Dumnezeu.     Ma felicit, pentru ca sunt un om puternic. Imi pare rau ca nu am reusit sa invat o limba straina. Cred ca este unul din lucrurile pe care ar fi trebuit sa le fac pana la aceasta varsta, dar nu este tarziu. M-a impiedicat multitudinea de alte lucruri prioritare. Dintre genurile de muzica pe care le-am interpretat de-a lungul vremii, cred ca cel mai bine ma reprezinta folclorul moldovenesc, deoarece cu el mi-am deschis cariera si apoi romanta si cantecul de petrecere. Cred ca cea mai mare implinire profesionala este cuplul pe care l-am facut cu dirijorul si violonistul Stefan Cigu. Cred ca asa a vrut Dumnezeu sa ne uneasca si sa facem un cuplu de invidiat. Un cuplu care este in urma sondajelor facute, un exemplu demn de luat in seama. Atat timp cat oamenii din jurul meu sunt fericiti cand eu le ofer muzica mea si cand prezenta mea face oamenii sa se simta bine, nu pot sa am nici un regret. Am o meserie extraordinar de frumoasa, care mi-a oferit enorm de multe satisfactii. Imi asum tot ce am facut in viata. Tot ce imi doresc este ca si minunatii mei copii sa aiba in cale oamenii extraordinari pe care i-am intalnit eu, sa-si faca o cariera si sa fie acolo unde isi doreste fiecare.     Sunt fericita de fiecare data cand mai adaug un an in colanul vremii. In fiecare dimineata ma uit in oglinda, ii multumesc lui Dumnezeu si imi spun: «A mai trecut o zi, Matildo! Mergi inainte, esti ok!». De fiecare data cand mai implinesc un an, la fel imi spun. Nu regret trecerea timpului, pentru ca am trait si m-am bucurat de niste clipe la care poate nici nu am visat vreodata. Si atunci... sunt fericita. Chiar daca mai apare un rid, il vad si il simt, mi-l asum si imi spun ca inseamna ca nu am trait degeaba, uitandu-ma in urma."  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.