Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se intalneste, maine, intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate problema Parcului Bordei. Pe ordinea de zi se afla doua proiecte care ar putea sa-i consfinteasca afaceristului Costica Costanda d
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se intalneste, maine, intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate problema Parcului Bordei. Pe ordinea de zi se afla doua proiecte care ar putea sa-i consfinteasca afaceristului Costica Costanda dreptul de a construi in parc.

Sedinta de maine a fost convocata de 22 de consilieri generali, la initiativa Viceprimarului general Grigore Ioan Popa. Pe ordinea de zi vor fi discutate probarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru terenul pe care Costanda vrea sa se apuce de construit si imputernicirea primarului Videanu pentru a negocia cu Costanda un schimb de terenuri care ar trebui sa salveze Parcul Bordei. Saptamana trecuta, dupa ce s-a intalnit cu primarul Capitalei, Costanda a spus ca ar renunta la daunele de 17 milioane de euro care i se cuvin, daca municipalitatea ii da voie sa construiasca pe o suprafata de 5.124 de metri patrati din parc. „El doreste un PUZ doar pentru o suprafata de cinci mii de metri patrati, pe care doreste sa construiasca“, a spus primarul Videanu. Pentru restul terenului, Costanda este dispus sa faca un schimb, oferta acutala a primariei fiind depoul RATB &bdqu o;Victoria“.

N-are cine sa voteze
Graba lui Videanu de a rezolva problema s-ar putea lovi insa de lipsa de cvorum din Consiliul General si de opozitia mai multor consilieri. Posturile consilierilor demisionari din PSD nu se pot vacanta decat la prima sedinta ordinara, care va fi dupa sedinta extraordinara de maine.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.