Presedintele clubului aradean, Nicolae Bara (foto), a avertizat ca gruparea s-ar putea desfiinta, deoarece nu mai este dispus sa investeasca de unul singur la echipa, in timp ce celalalt finantator, Sandu Ion, "fuge" de obligatii. Cei doi sunt certat
Presedintele clubului aradean, Nicolae Bara (foto), a avertizat ca gruparea s-ar putea desfiinta, deoarece nu mai este dispus sa investeasca de unul singur la echipa, in timp ce celalalt finantator, Sandu Ion, "fuge" de obligatii. Cei doi sunt certati de mai mult timp, miza fiind statutul de actionar principal al clubului.
"Ca ultima solutie, clubul poate sa fie si desfiintat daca nu se rezolva problemele. Dar ele nu se vor rezolva pana cand Sandu Ion nu spune ce vrea. Fuge de sase luni si nu-si achita obligatiile. Intalniri nu mai are rost sa avem. Am avut una duminica, iar de marti a disparut din nou.
Cale de impacare nu mai este", a spus Bara, care se confrunta si cu riscul ca UTA sa ramana fara antrenor, dupa ce Marius Lacatus l-ar fi anuntat ca intentioneaza sa demisioneze din cauza rezultatelor slabe inregistrate in campionat si a atmosferei incarcate de la club. Conflictul dintre Bara si Ion a izbucnit in momentul in care au decis sa transforme clubul in societate pe actiuni, cei doi nereusind sa ajunga la un acord privind impartirea procentelor. Bara si Ion au preluat UTA in vara anului 2006, cand echipa aradeana retrogradase din Liga a II-a in cel de-al treilea esalon. UTA a fuzionat insa cu Liberty Oradea, club ce promovase in Liga I, dar nu avea conditiile necesare pentru a face fata, astfel ca a ajuns din Liga a III-a direct in Liga I. "Am oprit finantarea definitiv si astept sa vad ce face Ion. Avem de achitat contractele intre cluburi catre Cluj, Pitesti, Dinamo, Bellinzona si Tiraspol pentru transferul unor jucatori. N-au fost platite si au facut memorii. Riscam neprogramarea in campionat. Astia sunt banii pe care Ion tot a promis ca-i da. Memoriile s-au amanat pentru marti si se poate lua o decizie grava", a explicat Bara, care sustine ca a chelatuit deja cu 1,3 milioane de euro mai mult pentru echipa decat Sandu Ion. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.