UBS AG, cel mai mare administrator de averi din lume cu sediul in Zurich, a afisat pierderi de 3,4 miliarde dolari, fiind cea mai mare victima a crizei creditelor ipotecare, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Banca a anuntat ieri ca portofoliul prop
UBS AG, cel mai mare administrator de averi din lume cu sediul in Zurich, a afisat pierderi de 3,4 miliarde dolari, fiind cea mai mare victima a crizei creditelor ipotecare, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Banca a anuntat ieri ca portofoliul propriu a fost afectat de pierderi de patru miliarde franci elvetieni (3,42 miliarde dolari), acest lucru urmand a atinge si rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al 2007. Grupul estimeaza ca in aceasta perioada va raporta pierderi de 600-800 milioane franci elvetieni, primul rezultat negativ din ultimii noua ani. UBS a mai precizat ca va concedia 1.500 de angajati ai bancii sale de investitii, precum si seful diviziei, Juw Jenkins, si directorul financiar, Clive Standish.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.