Concret, soferii au cerut Primariei Capitalei sa le acorde autorizatia in nume propriu si sa nu mai permita firmelor sa exercite presiuni asupra celor care si-au cumparat masini si lucreaza pentru societatile din domeniu. "In conditiile in care firme
Concret, soferii au cerut Primariei Capitalei sa le acorde autorizatia in nume propriu si sa nu mai permita firmelor sa exercite presiuni asupra celor care si-au cumparat masini si lucreaza pentru societatile din domeniu. "In conditiile in care firmele nu sunt proprietarele masinilor, iar autorizatiile sunt obtinute pe masinile inchiriate, se incearca preschimbarea autorizatiilor pana la aparitia normelor metodologice", a precizat Victor Stan, liderul de sindicat. Videanu sustine ca nu poate da curs cererii lor intrucat nu poate interveni pentru modificarea unui act normativ adoptat de Parlament. Potrivit articolului 24, aliniatul 2 din Legea 92/2007 - publicata in Monitorul Oficial la 19 aprilie si intrata in vigoare trei zile mai tarziu -, incepand cu 1 ianuarie 2008, accesul operatorilor de taxi si al taximetristilor independenti se face numai prin licitatie. Soferii se tem ca vor fi fentati de firmele de taximetrie. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a venit in Piata Constitutiei pentru a-i sustine pe protestatari si a anuntat ca va depune memorii la toate institutiile abilitate, pentru ca "firmele capusa" care practica taximetria sa fie verificate. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.