Comentariul specialistului Formatiunile noroase existente acum in zona Peninsulei Iberice, peste centrul Europei, pana in re­pu­blicile baltice si in partea central-nordica a Rusiei, se vor mentine si in continuare in ace
 Comentariul specialistului Formatiunile noroase existente acum in zona Peninsulei Iberice, peste centrul Europei, pana in re­pu­blicile baltice si in partea central-nordica a Rusiei, se vor mentine si in continuare in aceste regiuni, tendinta intregului sistem fiind totusi de coborare catre nordul Ma­rii Mediterane si al Marii Adriatice (deci si sub lantul muntos al Alpilor), iar alte for­ma­ti­uni ce se vor genera in zona Is­lan­dei vor ajunge in tarile nord-vestice si de nord, apoi si in cele centrale. In aceste conditii, prefrontal - temperatura aerului va avea valori ridicate si chiar va mai creste usor in juma­ta­tea de sud-est a Europei, in timp ce in cea de nord-vest (postfrontal) nu va avea variatii importante. a€¢meteorolog Romica Jurca     Azi in tara Bacau   24°C Baia-Mare        21°C Brasov 22°C Buzau   26°C Cluj-Napoca    22°C Constanta         22°C Craiova            25°C Deva    25°C Galati   25°C Iasi       25°C Miercurea-Ciuc            20°C Oradea 24°C Pitesti   24°C Sibiu     23°C Suceava           21°C Targu-Mures    23°C Timisoara         25°C     La munte: Azi (miercuri): Cerul va fi variabil, cu unele innorari in nordul Orientalilor, unde numai izolat va ploua slab, mai ales noaptea. Maine (joi): Cerul va fi variabil si doar pe arii restranse va ploua slab in Apuseni si in nordul Orientalilor, mai ales noaptea. Poimaine (vineri): Cerul va deveni treptat mai mult noros si va ploua pe arii extinse, ziua in Occidentali si in nordul Orientalilor, iar noaptea si in restul zonei montane. Vor fi averse si descarcari electrice.     Bucuresti max.     26°C min.      9°C Azi (miercuri): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Maine (joi): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general slab. Maxima: 26°C, iar minima: 10°C. Poimaine (vineri): Cerul, variabil ziua, se va innora treptat, iar noaptea  vor fi conditii de ploaie. Vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 27°C, iar minima: 12°C.     Drumetii Garda de Sus - Scarisoara Din centrul comunei Garda de Sus pleaca drumul DN 75, pe Va­lea Garda Seaca. La confluenta cu Or­dan­cusa, continuam drumul pe acest afluent, si dupa 20 minute incep Cheile Ordancusei. La zece mi­nu­te in versantul drept se vede gu­ra Pesterii Cordobana lui Gar­tau. Peste putin timp, o alta sa­gea­ta ne invita la o derivatie. Urcam astfel circa 200 m pe o panta cu gro­hotis, pana ce ajungem la Pes­te­ra Poarta lui Ionel. In pestera se continua dambul de grohotis, dar prin ga­le­ri­ile sale ajunge la o lun­gi­me de 131 m si are si un lac temporar. Re­­ve­nim la so­sea, iar dupa  1/2 ora che­i­le se lar­gesc si ajungem la un iz­vor. Dupa 20 de minute, marcajul paraseste valea si incepe urcusul obositor. Dup 40 de mi­nu­te iese intr-o poienita unde se intal­­neste cu un drum forestier, cu care ajungem la Pestera Scarisoara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.