Comisarul-sef Ioan Bucur este acuzat ca a luat mita de la un subaltern pentru a-i reduce sanctiunea.

Comisarul-Sef este arestat preventiv pentru luare de mita si suspendat din functia de sef al sectiei regionale de Politie Transporturi Constanta pina la finalizarea cercetarilor.

Ioan Bucur este cercetat de DNA din 6 septembrie a.c., cind a fost prins in flagrant delict de politistii Directiei Generale Anticoruptie primind 1.000 de euro de la un subaltern, in schimbul promisiunii ca-i va aplica o sanctiune disciplinara mai blinda. Subalternul, Adrian Feraru, era cercetat disciplinar in urma aparitiei in „Academia Catavencu" a unui articol in care se facea cunoscut ca a incercat sa o determine pe o femeie de afaceri sa accepte un transport de marfa prin intermediul firmei unui coleg politist. Feraru a spus ca persoana recomandata ar fi finul unui ofiter de politie din cadrul IPJ Constanta - serviciul Politiei Rutiere.

Ioan Bucur i-a promis lui Feraru ca-l va ajuta atunci cind va fi cercetat de colegi si s-a preocupat de desemnarea in compunerea Consiliului de disciplina a unor persoane care sa fie de acord cu o sanctiune favorabila. Bucur l-a invatat pe denuntator si cum sa se comporte in fata consiliului. Toate amanuntele au fost povestite procurorilor de catre Adrian Feraru, denuntatorul in dosar.