Arogantul doctor Gregory House ii ia locul stagiarei Meredith Grey, dar numai in grila postului public.

Povestea medicului antisocial care a intrigat America debuteaza, in aceasta seara, de la ora 23.20, si in Romnia. Pentru a nu lasa romanii fara seriale cu doctori si pentru ca la zvonul disparitiei „Anatomiei lui Grey" nemultumitii au inceput deja sa se stringa pe forumul televiziunii publice, TVR a adus in grila „Dr. House", o alta productie americana cu bolnavi, globuri de aur si milioane de fani.

„Este unul dintre cele mai apreciate seriale americane de la aceasta ora. In SUA, audienta lui a fost anul trecut mai mare decit cea a «Anatomiei lui Grey». In plus, e vorba despre un altfel de serial cu doctori, dar care seamana mai mult cu serialele cu detectivi decit cu cele cu medici", asa explica venirea doctorului House Ada Roseti, sef Serviciul Achizitie - Vinzare Programe si Subtitrare TVR. Chiar daca noul-venit este incununat cu laude, inlocuitul a fost, totusi, unul dintre serialele cu cele mai mari audiente de la TVR din ultima perioada, cu o medie de 4% rating, pe targetul national, dupa cum recunoaste pentru Cotidianul chiar Ada Roseti. Ea spune insa ca nu toate sperantele sint pierdute pentru fanii „Anatomiei lui Grey": „Procedura de achizitie este lunga si ea nu s-a incheiat inca, deci nu putem spune nici ca il vom mai da, nici ca nu-l vom mai da".

Problema nu au fost banii, mai sugereaza oficialul TVR: „Dupa cum stiti, clauza de confidentialitate ne impiedica sa dam orice fel de informatii despre preturi, dar pot sa va confirm ca ele sint de acelasi ordin de marime".

„Cinic, mizantrop, un om dificil, plin de pacate, care merge greu din cauza unei probleme la un picior, dar e un medic stralucit! Acolo unde colegii lui nu gasesc solutii, ca un adevarat anchetator de politie, House descopera in corpul pacientilor sai sursa raului", arata sinopsisul de pe cinemagia.ro. Productie a televiziunii Fox, serialul a debutat in 2004 cu un rating modest. Bussiness Week Online scria la finalul primei serii ca, „dupa un inceput destul de slab", situatia s-a redresat, iar pe la finalul sezonului unu a reusit sa se ridice pe locurile 10-12 la audienta. De altfel, finala primei serii avea deja 13,3 milioane de telespectatori, iar ratingurile au continuat sa creasca in 2006 si 2007, potrivit „Hollywood Reporter". Saptamina trecuta, in SUA a avut loc premiera celui de-al patrulea sezon si ea a fost urmarita de 18 milioane de telespectatori, un adevarat hit pentru reteaua Fox: a fost cel mai mare rating al televiziunii, pentru o premiera, din ultimii sapte ani.

„Hugh Laurie in rolul lui House este eroul meu", comenta unul dintre fani pe imdb.com. De aceeasi parere s-au aratat si criticii de televiziune care i-au acordat actorului britanic doua Globuri de Aur la sectiunea Cel mai bun actor de drama.

Alte neveste Saptamina aceasta, canalul 1 al postului public se mai lauda cu trei premiere in materie de seriale: „Kojak" in varianta noua, comedia neagra „Gangsteri in fuste" si o ecranizare BBC dupa „Jane Eyre". „Asa cum House este un altfel de serial cu medici, am ales special «Gangsteri in fuste», pentru ca este un altfel de serial despre neveste", spune Ada Roseti.