Corespondenta din Roma
Partidul Romanilor din Italia (PIR) a obtinut in cursul serii de luni, 1 octombrie autorizatia de a organiza manifestatia anuntata pentru data de miercuri, 3 octombrie.

Cererea a fost aprobata de catre Chestura
Corespondenta din Roma
Partidul Romanilor din Italia (PIR) a obtinut in cursul serii de luni, 1 octombrie autorizatia de a organiza manifestatia anuntata pentru data de miercuri, 3 octombrie.

Cererea a fost aprobata de catre Chestura generala a capitalei italiene in timp record. Potrivit reglementarilor in vigoare, este necesar un preaviz de trei zile pentru a obtine o autorizatie de meeting in centrul Romei.
   
Prin urmare, manifestatia va avea loc miercuri, 3 octombrie, incepand cu ora 17,00 ora locala in Piazza San Marco din centrul Romei. Piata San Marco se afla in imediata vecinatate a primariei orasului (Campidoglio) langa Piata Venezia.
   

Vin din toata Italia"Am primit semnale de sustinere din toata Italia. De exemplu romanii din Torino ar vrea sa organizeze o manifestatie asemanatoare. Am contactat si  alte asociatii din Lazio care si-au exprimat adeziunea si vor sa participe miercuri. Va fi prezenta si o delegatie din partea partidului Insieme per la€™Italia ( Impreuna pentru Italia). Vom cere primarului Veltroni instituirea unei comisii comune permanente impreuna cu reprezentanti ai romanilor. Romanii trebuie sa fie implicati in decizii si declaratii care ii privesc, pentru ca sunt direct interesati" a declarat  Presedintele Partidului Identitatea Romaneasca, Giancarlo Germani.

Organizatorii fac un apel catre comunitatea de romani din zona Romei: "stim ca miercuri e o zi de lucru, dar trebuie sa aratam ca existam si noi, romanii cinstiti. Mai ales ne adresam asociatiilor de romani sa trimita reprezentantii lor. Noi nu cerem decat sa fim respectati".


Atacurile din presa Decizia de a organiza o manifestatie a fost luata in urma intensificarii atacurilor din presa italiana asupra comunitatii romanesti din Italia. Primarul Walter Veltroni a afirmat, fara sa indice pana in prezent sursa informatiilor sale, ca "75% din arestatii la Roma din primele 8 luni ale anului sunt romani". El a avertizat autoritatile de la Bucuresti, invinuindu-le ca nu isi asuma raspunderea fata de fluxul de romani inspre Italia, si amenintand cu interventia Uniunii Europene.
Partidul Indentitatea Romaneasca a anuntat ca maine va cere primarului Romei, sa constituiasca " o comisie consultativa permanenta cu membrii comunitatii reprezentata de cele doua partide politice pentru a aborda in mod real si nu demagogic si superficial problema de baza a integrarii strainilor care traiesc si lucreaza cinstit in Italia. Acest lucru, de cele mai multe ori folosit ca instrument de manipulare mediatica, este esential pentru un viitor linistit si fructuos al Peninsulei".

"Cetatenii straini si mai ales romanii, isi manifesta indignarea de a fi mereu catalogati ca si raufacatori fiind victimele  anumitor partide politice care, in loc sa se autosesizeze de lipsa unei legislatii adecvate, invinovatesc acele straturi sociale fara protectie civica cum ar fi strainii. Cetatenii straini incearca sa se integreze activ si cu entuziasm in viata sociala, politica si administrativa in zonele de rezidenta si vor sa contribuie la dezvoltarea economica si culturala a societatii italiene fara a fi folositi ca si tapi ispasitori de fiecare data cand se incearca distragerea atentiei opiniei publice de la adevaratele probleme" - precizeaza un comunicat al PIR.

Ministrul italian de Interne a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a acorda autoritatilor locale dreptul de a expulza cetateni comunitari, in special romani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.