Rromii, inarmati cu pistoale, sabii si cutite, fac parte din doua bande rivale, Miclescu si Poenaru, care de ani buni sunt mereu in conflict. Dupa incetarea rafuielii, aproximativ 300 de rromi s-au deplasat la Sectia de Urgenta a Spitalului Judetean
Rromii, inarmati cu pistoale, sabii si cutite, fac parte din doua bande rivale, Miclescu si Poenaru, care de ani buni sunt mereu in conflict. Dupa incetarea rafuielii, aproximativ 300 de rromi s-au deplasat la Sectia de Urgenta a Spitalului Judetean Craiova, amenintand si incercånd sa intre cu forta in spital, ca sa-si vada rudele.

Scandalul a pornit duminica seara, in jurul orei 23.00, cand cele doua grupuri de rromi, care fac parte din doua familii rivale, Miclescu si Poenaru, s-au intalnit. Cele doua tabere nu se inteleg de ani buni, iar duminica seara, scandalul a luat proportii. Rromii s-au impuscat si s-au taiat ca in vestul salbatic. Totul s-a petrecut in cartierul Fata Luncii. In urma scandalului, sase persoane au ajuns in stare grava la spital. Trei indivizi au fost impuscati si alti trei taiati cu sabia, insa numai patru au ramas internati la spital. Lucian Poenaru, de 24 ani, a fost adus cu plaga taiata in zona occipitala, iar Gabriel Poenaru, de 28 ani, a fost internat cu plaga prin impuscare. De asemenea, Ion Miclescu, de 30 ani, a fost adus la spital cu plaga prin taiere si Vasile Ignat, de 30 ani, cu o plaga impuscata. Aju nse la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, rudele victimelor s-au amenintat si s-au incaierat si acolo. O femeie a lesinat chiar in curtea spitalului, iar rudele au purtat-o pe brate inauntru, pentru ingrijiri medicale.

Aproape 300 de rromi au luat cu asalt spitalul
In timp ce medicii acordau ajutor celor patru victime, in curtea spitalului sute de persoane de etnie rroma erau tinute departe de alte posibile conflicte violente. 80 de jandarmi si politisti, precum si echipaje ale Departamentului de Interventie Rapida au reusit sa calmeze spiritele. Politistii incearca acum sa aplaneze conflictul intre cele doua gasti de rromi. In zonele frecventate de membrii celor doua grupari, s-au luat masuri speciale de patrulare, pentru ca incidentul de duminica seara sa nu se mai repete. “Au fost patru parti vatamate carora li s-au acordat ingrijiri medicale. S-au folosit arme de foc neletale si arme albe. In functie de ingrijirile medicale necesitate, vom stabili ce masuri trebuie luate“, a declarat comandatul Politiei Craiova, comisar-sef Ion Constantin.

Armele neletale se procura foarte usor
Potrivit comisarului-sef Ion Constantin, „ cei in cauza au refuzat sa ofere amanunte cu privire la modul in care s-a produs conflictul. Insa din investigatiile efectuate au stabilit cine a folosit arme de foc si urmeaza sa fie audiate toate persoanele in cauza“. Incidentul nu este singurul de acest gen petrecut in Craiova, in majoritatea scandalurilor fiind folosite arme de foc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.