Mai multe familii care locuiesc intr-un imobil (foto) situat in centrul Clujului acuza Arhiepiscopia Romana-Catolica pentru faptul ca vrea sa intre cu orice pret in posesia imobilului in care locuiesc, desi aceasta nu are niciun drept asupra cladiri
Mai multe familii care locuiesc intr-un imobil (foto) situat in centrul Clujului acuza Arhiepiscopia Romana-Catolica pentru faptul ca vrea sa intre cu orice pret in posesia imobilului in care locuiesc, desi aceasta nu are niciun drept asupra cladirii. Oamenii au iesit ieri in strada pentru a atrage atentia opiniei publice cu privire la nedreptatea pe care vrea s-o faca biserica romano-catolica.

Locatarii imobilului cu numarul 1-3 de pe strada Iuliu Maniu spun ca aceasta cladire a fost donata statului roman in anul 1952, fapt confirmat prin doua decizii definitive si irevocabile ale instantelor judecatoresti din Cluj si Oradea. Tot ei mai spun ca Arhiepiscopia nu a tinut cont de sentinte si a redeschis proces de retrocedare in luna iulie 2007, cerand anularea actului de donatie din 1952. „In anul 1952 parohia romano-catolica a donat imobilul de pe strada Iuliu Maniu nr. 1-3 in favoarea statului roman, iar Sfatul Popular Cluj de la acea data a acceptat donatia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.