Printesa Märtha Louise a Norvegiei, care in vara a deschis o "scoala a ingerilor", s-a prezentat marti la tribunal pentru a obtine un ordin de interdictie de difuzare a unei carti despre heruvimi care ii exploateaza imaginea, transmite AFP
Printesa Märtha Louise a Norvegiei, care in vara a deschis o "scoala a ingerilor", s-a prezentat marti la tribunal pentru a obtine un ordin de interdictie de difuzare a unei carti despre heruvimi care ii exploateaza imaginea, transmite AFP, citat de Mediafax.  Märtha Louise cere interzicerea difuzarii in forma actuala a cartii intitulate "Ingerii Märthei", care are pe coperta o fotografie a printesei. Tradusa din limba engleza ("Seeing angels"), cartea britanicei Emma Heathcote-James nu vorbeste despre printesa decat in prefata. Potrivit specialistilor, este pentru prima data cand un membru al familiei regale norvegiene apare in fata unui tribunal. Avocatul Märthei Louise a denuntat "exploatarea in scopuri pur comerciale" a numelui si imaginii printesei in varsta de 36 de ani. "Nu vrem sa interzicem continutul cartii, ci modul in care este comercializata", a declarat avocatul Cato Schioetz. Ca raspuns la acuzatiile printesei, editura Publicom a invocat libertatea de expresie. Afirmand ca este clarvazatoare, fiica regelui Harald a starnit nemultumirea compatriotilor dupa ce a deschis o scoala privata destinata sa ajute elevii sa "intre in contact cu ingerii lor" prin intermediul unor terapii alternative ­ masoterapia si cicatrizarea.  "Printesa nu detine monopolul asupra acestor nenorociti de ingeri", a declarat Tor Erling Staff, avocatul Editurii Publicom.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.