Proiectul legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor risca sa nu aiba succes. Avertismentul vine din partea reprezentantului Bancii Mondiale (BM), Eugene Gurenko, care a atras ieri atentia ca primele de asigurare ce urmeaza sa fie platite de
Proiectul legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor risca sa nu aiba succes. Avertismentul vine din partea reprezentantului Bancii Mondiale (BM), Eugene Gurenko, care a atras ieri atentia ca primele de asigurare ce urmeaza sa fie platite de populatie „nu sunt suficient de mari pentru ca Romania sa faca fata posibilelor riscuri“. Potrivit proiectului - aflat in dezbatere parlamentara - proprietarii de locuinte construite din caramida sau beton vor avea de platit anual o suma de 20 de euro pentru asigurarea obligatorie. Pentru cei care detin o casa construita din chirpici, nivelul primei va fi de 10 euro. Oficialul BM propune dublarea sumelor, „schema actuala nefiind viabila“, dupa cum a declarat Gurenko, in cadrul unui seminar pe teme de asigurare. Motivele sunt legate de existenta cheltuielilor de constatare si plata daunelor chiar si la pagube mici, pe langa problema reasigurarii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.