Decalajul in turism dintre tara noastra si celelalte tari din regiunea Europei Centrale si de Est a facut ca, pana acum, piata hoteliera autohtona sa cunoasca un ritm de dezvoltare mai lent in comparatie cu celelalte segmente imobiliare. Piata hoteli
Decalajul in turism dintre tara noastra si celelalte tari din regiunea Europei Centrale si de Est a facut ca, pana acum, piata hoteliera autohtona sa cunoasca un ritm de dezvoltare mai lent in comparatie cu celelalte segmente imobiliare. Piata hoteliera nu va mai fi, se pare, Cenusareasa real estate-ului romanesc pentru mult timp. Astfel, in sectiunea dedicata acestui sector a raportului Jones Lang LaSalle se arata ca, "pe termen scurt, se estimeaza un interes mai scazut al investitorilor pentru Romania, iar pe termen mediu o aliniere a Romaniei la restul tarilor din regiune, considerand potentialul crescut al pietei de a atrage investitori". In acest context, se precizeaza in studiul citat, in urmatorii 3 ani randamentele pe segmentul hotelier vor cunoaste o usoara crestere. factorii care vor contribui la acest proces vor fi gradul constant de ocupare si stabilizarea preturilor pentru cazare.
In cadrul pietei hoteliere nationale, Bucurestiul ocupa cea mai importanta pozitie, cu 63 de unitati hoteliere si 6.347 de camere, clasificate intre 3 si 5 stele. La ora actuala, arata datele JLL, piata este dominata de hotelurile de 4 stele, in mare parte datorita cererii crescute venite din partea comunitatii de afaceri. Daca anul 2006 a fost marcat de deschiderea a 4 noi hoteluri, specialistii JLL estimeaza ca, pana la sfarsitul lui 2009, vor fi date in folosinta cel putin 2.300 de camere noi. Un punct deosebit de interes al investitorilor va fi reprezentat de "unitatile de cazare de tip "boutique hotel", care devin din ce in ce mai cautate pe piata locala". Daca in ultimii 3 ani toate cele 4 tranzactii importante pe sectorul hotelier au fost derulate in Bucuresti, acest interes pentru capitala se va mentine si in continuare, cu mentiunea ca si litoralul Marii Negre se va bucura de o atentie deosebita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.