Filarmonica "George Enescu" si Corul Mixt al Radioului bulgar sub bagheta dirijorului Horia Andreescu vor deschide astazi Festivalul Europalia de la Bruxelles. Romania participa pentru prima data la Europalia, care se va desfasura la Bruxelles intre
Filarmonica "George Enescu" si Corul Mixt al Radioului bulgar sub bagheta dirijorului Horia Andreescu vor deschide astazi Festivalul Europalia de la Bruxelles. Romania participa pentru prima data la Europalia, care se va desfasura la Bruxelles intre 3 octombrie 2007 si 3 februarie 2008. La fiecare doi ani, Europalia invita cate o tara partenera, care isi prezinta cele mai interesante creatii artistice. Printre tarile recent participante se numara Rusia, Bulgaria, Italia. Anul acesta, pentru celebrarea a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, Europalia a invitat cele 27 de state membre, pentru a oferi impreuna o imagine de ansamblu a artei eu­ro­pene. Pentru concertul extraordinar care va inaugura festivalul cu cea mai mare anvergura din Bruxelles, Jurnalul National il declara pe dirijorul Horia Andreescu "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.