Un nou tip de imprumut bancar a fost lansat in Japonia, special pentru cei care s-au crezut indragostiti pana peste cap, dar s-au trezit ingropati in datori. Este vorba de un imprumut pentru divorturi, care ii ajuta pe cei ce fac acest pas sa acopere
Un nou tip de imprumut bancar a fost lansat in Japonia, special pentru cei care s-au crezut indragostiti pana peste cap, dar s-au trezit ingropati in datori. Este vorba de un imprumut pentru divorturi, care ii ajuta pe cei ce fac acest pas sa acopere despagubirile si cheltuielile juridice, cu o dobanda mai mica decat imprumuturile prin carti de credit - de care au depins pana acum japonezii aflati in proces de divort. O MANA DE AJUTOR. a€žNu indemnam oamenii sa divorteze, dar dorim sa ii ajutam in caz ca acest lucru se intampla", a declarat un reprezentant al bancii Ogaki Kyoritsu, citat de Reuters. In 2006, in Japonia s-au inregistrat doua cazuri de divort la fiecare 1.000 de persoane, cu 1,7 mai multe decat in 1996. Partenerul gasit responsabil de esecul mariajului - din cauza infidelitatii, de exemplu - este obligat sa plateasca despagubiri de aproximativ patru milioane de yeni (24.500 de euro).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.