Peste 10.000 de litri de vin au fost opriti temporar de la comercializare de inspectorii pentru protectia consumatorului Satu Mare, dupa ce au descoperit mai multe nereguli. Seful Inspectoratului Regional Protectia Consumatorului (IRPC) Satu Mare, Lu
Peste 10.000 de litri de vin au fost opriti temporar de la comercializare de inspectorii pentru protectia consumatorului Satu Mare, dupa ce au descoperit mai multe nereguli. Seful Inspectoratului Regional Protectia Consumatorului (IRPC) Satu Mare, Lucian Rus, a declarat ca in judetele Satu Mare, Maramures si Bihor au oprit temporar de la comercializare 10.538 litri de vin in valoare de 137.133 lei si definitiv 342 de litri, in valoare de 1.506 lei. Printre deficientele constatate se numara termenul de valabilitate expirat, in cazul vinului oprit definitiv de la comercializare, abateri privind starea ambalajelor, deformari ale PET-urilor, modificari organoleptice evidente, neetanseitate, depozitare necorespunzatoare sau neafisarea preturilor. Totodata, s-a gasit si o cantitate importanta de produse pe care era scris vin desi in PET-uri se gaseau bauturi aromatizate pe baza de vin. Cei 11 operatori economici au fost sanctionati contraventional cu 38.000 lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.