Centrul National al Cinematografiei (CNC) a desemnat castigatorii primei sesiuni a concursului de proiecte cinematografice, iulie-august 2007. Bugetul total de anul acesta este de 15 milioane de lei, cu 13 milioane de lei mai putin decat in 2006. Printre perdanti se numara si Mihaela Radulescu, al carei scenariu a fost respins, a doua oara. Vedeta spune ca membrii comisiei s-au aratat indignati de dorinta ei de a regiza.

Proiectul de lungmetraj „Zaraza“, pentru care Mihaela Radulescu semneaza scenariul si regia, a fost respins de juriul sectiunii Debut, care l-a notat cu 2 puncte pentru scenariu. Acelasi proiect care a fost respins si la concursul din 2006, notat atunci cu 6,33 puncte, s-a clasat acum pe locul 31, dintr-un total de 41 de proiecte inscrise, dar doar patru selectate. „Scenariul este aproximativ acelasi, dar imbunatatit de o scenarista cu experienta, Lia Bugnar. Am vrut sa invat de la ea si am sfarsit prin a colabora la rescrierea scenariului“, ne-a declarat Mihaela. Vedeta Antenei 1 ne-a mai spus ca membrii comisiei au discriminat-o pentru dorinta ei de a regiza: „Tocmai am aflat ca n-am luat finanta rea nici acum. Ma intristeaza vestea, dar nu ma descurajeaza. Ma deranjeaza doar ca membrii comisiei nu au comentat scenariul meu, ci au fost 'indignati>> de dorinta mea de a regiza...Asta-i trist, ca nici o comisie din acest 'celebru>> concurs nu are niste argumente solide, ci aceleasi apucaturi de 'tabara>> a unora sau altora... Nu sunt nici prima si sigur nici ultima in aceasta situatie, am observat ca regizori foarte buni si premiati ulterior au fost respinsi cu incantare si nonsalanta de catre membri ai diverselor comisii CNC. Nu spun cumva ca scenariul meu e o capodopera, dar sunt convinsa ca are valoare si ca, atunci cand va fi film, va aduce publicul in salile de cinema, pentru simplul motiv ca e o poveste de suflet, o comedie romantica de care e nevoie, alaturi de filme dure, triste si cu subiecte grave. E o alternativa si eu cred in diversitate, nu in cadenta“, ne-a spus Mihaela.

Compozitorul Marius Moga figura ca regizor pentru proiectul de scurtmetraj de fictiune regizat de Lia Bugnar, „Licuriciul“, ce ar fi trebuit sa fie produs de Media Pro Pictures, potrivit listelor puse la dispozitie de CNC. Juriul i-a acordat 4 puncte pentru scenariu, iar proiectul s-a clasat pe locul 31. Pe lista castigatorilor nu se regaseste nici un proiect al lui Sergiu Nicolaescu. Castigatorul de anul trecut a participat la aceasta sesiune cu „Poker“, care a primit doar 3,73 de puncte din partea juriului.

Proiectul „Metropolis, my love“, scenariul si regia Dan Puric, nu a avut nici el prea mult succes. A ocupat locul 40 la sectiunea Debut si a primit nota 2 pentru scenariu. Realizatorul TV Oreste Teodorescu a inscris, de asemenea, un proiect in concursul de scurtmetraj de fictiune, „Dus-intors“, dupa un scenariu propriu si pe care ar fi trebuit sa-l regizeze, dar a fost respins de juriul, care i-a acordat 4,40 puncte.

Nae Caranfil, marele castigator al acestei sesiuni