Vineri, Cotidianul se va distribui impreuna cu un CD continind o selectie din muzica lui Mendelssohn Bartholdy, din Colectia SIMFONICA, si cu o brosura despre compozitor.

Urmatorul muzician din Colectia SIMFONICA, pe care Cotidianul il aduce cititorilor in fiecare vineri, la doar 7,9 lei, este romanticul Felix Mendelssohn Bartholdy, din a carui opera au fost selectate doua dintre cele mai populare lucrari ale sale: „Concertul pentru vioara in mi minor" (op. 64) si „Visul unei nopti de vara - muzica de scena" (selectii op. 21 si op. 61). Alaturi de CD, cititorii vor primi si o brosura despre viata si opera marelui compozitor. Inregistrarile au fost realizate in octombrie 1995, la studiourile CTS din Londra, cu Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta lui Jane Glover si cu participarea violonistului Leland Chen.

Nascut in Taiwan, Leland Chen a emigrat in Marea Britanie, unde a studiat la Menuhin School de la virsta de 12 ani. Dupa ce a cistigat primul loc la Concursul international pentru vioara „Yehudi Menuhin", artistul asiatic a continuat sa se faca remarcat in lumea muzicii. In cartea sa despre „Maestrii viorii", Boris Schwartz considera, chiar inainte ca Chen sa dobindeasca notorietatea de care se bucura astazi, ca „interpretarile sale sint atit de reusite datorita marii flexibilitati: pare sa stapineasca orice stil de la Bach la Bartok. Tehnica lui Chen este impecabila, iar tonalitatea abordata - calda, lucruri care certifica faptul ca il asteapta o cariera internationala".

Violonistul a debutat la Londra alaturi de Philharmonia Orchestra si, de atunci, a aparut cu mai multe ocazii alaturi de Philharmonia, London Philharmonic si Symphony Orchestras. Au urmat mai multe turnee, mai intii in America de Nord, impreuna cu Royal Philarmonic Orchestra. Polonezii l-au putut vedea performind cu Orchestra de Camera Poloneza, dupa care si-a consolidat reputatia definitiv cu o adevarata sarabanda de concerte in Germania si in Danemarca. In SUA, Leland Chen a sustinut recitaluri in mai bine de saizeci de orase, dupa care a revenit in Europa, unde a participat la mai multe festivaluri, printre care Gstaad si Schleswig-Holstein. In afara de lucrarile semnate de Mendelssohn de pe CD-ul din Colectia SIMFONICA, violonistul mai are inca trei inregistrari, disponibile prin comertul electronic de data aceasta.