Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat ca pentru trimestrul al patrulea al acestui an are in vedere emiterea de titluri de stat in valoare totala de 4,2 miliarde de lei. Valoarea certificatelor de trezorerie si a obligatiunilor de tip benchmark
Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat ca pentru trimestrul al patrulea al acestui an are in vedere emiterea de titluri de stat in valoare totala de 4,2 miliarde de lei. Valoarea certificatelor de trezorerie si a obligatiunilor de tip benchmark ce urmeaza a fi emise este de 1,6 ori peste valoarea anuntata pentru trimestrul anterior.
Volumul emisiunilor a fost calculat in functie de estimarile privind incasarea veniturilor si executia cheltuielilor bugetare pentru trimestrul patru, precum si ale volumului datoriei publice guvernamentale de refinantat in aceasta perioada. In ultimele trei luni ale anului vor fi redeschise emisiunile de obligatiuni guvernamentale de tip benchmark cu scadentele de trei, cinci si zece ani. MEF va organiza in ultimul trimestru al lui 2007 unsprezece licitatii, sase cu obligatiuni si cinci pentru certificate de trezorerie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.