Iar luptele de strada continua. Ultimul scandal desfasurat in strada a avut loc duminica seara, intre doua clanuri de romi din Craiova, patru persoane implicate in scandal fiind internate la Sectia de Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta cu plagi prin taiere si impuscare.
Peste 200 de persoane s-au strans in curtea spitalului din Craiova, unde au fost adusi patru barbati care aveau plagi prin taiere si impuscare. Cele doua grupuri de romi fac parte, potrivit Mediafax, din familiile Miclescu si Poenaru, intre cele doua parti existand un conflict mai vechi."Niciuna dintre partile implicate nu vrea sa dea declaratii cu privire la scandal. Asa fac de obicei. Se bat, dupa care nu mai vorbesc. Isi rezolva lucrurile intre ei. Asteptam ca medicul legist sa se pronunte pentru a putea incadra faptele. Daca a fost pusa viata in pericol, mergem pe tentativa de omor, daca nu, se va merge pe tulburarea ordinii publice, loviri. Noi am facut dosar penal in cauza", a declarat comisarul sef Ion Constantin, Comandantul Politiei Craiova.
De asemenea, ieri, in capitala Baniei, un elev de 17 ani, de la liceul craiovean de Arta "Marin Sorescu", a fost injunghiat intr-un parc aflat in vecinatatea unitatii scolare, fiind internat ieri in spital cu o plaga injunghiata.
Cel mai "celebru" scandal din capitala Baniei a avut loc in urma cu patru ani, cand peste 300 de tigani s-au adunat in cartierul Fata Luncii, avand asupra lor sabii ninja, furci, topoare, cutite si arme de foc. Romii au reclamat ca nu mai suporta "tratamentul" la care sunt supusi de capii lumii interlope din Craiova, mai exact de membrii unei organizatii cunoscute sub numele de "Fratia". Deoarece tiganii se manifestau foarte violent si ii amenintau pe politisti cu sabiile, acestia au tras cu gloante de cauciuc, sapte persoane ajungand la spital. (B.C.G.)