Sony Corp., al doilea foarte mare producator de electronice de consum, a strans 320 miliarde de yeni (2,8 miliarde de dolari) din listarea de actiuni a unitatii sale de asigurari, cea mai mare din Japonia in acest an, informeaza Bloomberg. 800.000 de
Sony Corp., al doilea foarte mare producator de electronice de consum, a strans 320 miliarde de yeni (2,8 miliarde de dolari) din listarea de actiuni a unitatii sale de asigurari, cea mai mare din Japonia in acest an, informeaza Bloomberg. 800.000 de actiuni ale companiei Sony Financial Holdings au fost vandute cu 400.000 yeni fiecare, a declarat compania intr-un comunicat de ieri. Castigurile din vanzarea de actiuni Sony Financial, cel mai mare contributor la veniturile companiei dupa divizia de electronice, vor ajuta Sony sa creasca productia de televizoare Bravia si sa finanteze pierderile unitatii PlayStation.
"Pretul este acceptabil, tinand cont ca a fost pus cand piata bursiera nu si-a revenit complet dupa socul creditelor cu risc ridicat", a declarat Masaki Iso, care supervizeaza 7,3 miliarde de dolari ca sef al dividendelor japoneze la Yasuda Asset Management Co. din Tokyo. "Actiunile Sony Financial au un potential de crestere dupa ce piata se va linisti", a adaugat acesta.Sony Financial va deveni a doua companie de asigurari din JaponiaSony Financial include Sony Life Insurance Co., asiguratorul de automobile Sony Assurance Inc. si banca online Sony Bank Inc. Operatiunile companiei au inceput in 1979 ca o afacere cu asigurari a Sony Corp. si Prudential Insurance Co. din America, potrivit site-ului companiei. Sony a declarat ca se asteapta sa incaseze castiguri de 14 miliarde de yeni din vanzare in anul financiar care se va incheia in martie 2008. Oferta publica initiala este cea mai mare din Japonia dupa vanzarea de 351 miliarde de yeni a Aozora Bank Ltd. din noiembrie 2006. Sony Financial va fi cea de-a doua cea mai mare companie publica de asigurari de viata dupa T&D Holdings Inc., care a fost listata in aprilie 2004. Sony a vandut 725.000 de actiuni Sony Financial, ceea ce prezinta o participatie de 34,5%. Compania mama ar putea vinde pana la 70.000 de actiuni noi, in functie de cerere, a declarat Sony Financial. Tranzactionarea va incepe in data de 11 octombrie la Bursa de Valori din Tokyo. Vanzarea vine in mijlocul declinului inregistrat de actiunile companiilor financiare si bancare din Japonia, fiind cel mai neperformant an al indexului Topix.
"Oferta este prea mare pentru aceasta piata, a carei perspectiva nu este prea buna", a declarat Katsuhiko Mori de la Daiwa SB Investments Ltd. din Tokyo, inainte de anunt. "Eu totusi consider ca pretul este prea mare", a adaugat acesta. JPMorgan Chase & Co. si Nomura Holdings Inc. vor superviza vanzarea de actiuni. Titlurile Sony au crescut cu 1,4% la 5,650 yeni la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri a bursei din Tokyo, inainte de anunt.Sony a anuntat tot ieri ca va lansa din 1 decembrie un televizor ultraplat construit pe baza tehnologiei OLED (diode organice emitatoare de lumina). Acest televizor este un produs total nou pe o piata dominata de televizoare cu ecrane LCD sau plasma, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Compania a precizat ca acest televizor va fi primul de pe piata construit pe baza acestei noi tehnologii. Sony, care este al doilea producator mondial de televizoare cu ecran LCD, intrecut doar de Samsung Electronics Co Ltd, se asteapta ca modelul cu o diagonala de 11 inci si cu o grosime de trei milimetri sa fie comercializat la pretul de 1.700 dolari. Ecranele construite pe baza tehnologiei OLED sunt considerate mult mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie, sunt usoare si subtiri, imaginea este de o calitate foarte buna si inregistreaza performante notabile in cazul afisarii cadrelor rapide.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.