Partidul Regiunilor, al carui bazin electoral se afla in zona de est a Ucrainei, adica exact acolo unde majoritatea locuitorilor sunt rusi, a reusit sa se detaseze de formatiunea Blocul Iulia Timosenko.

Partidul premierului ucrainean prorus Viktor Ianukovici si-a marit avantajul fata de formatiunile rivale in alegerile legislative, obtinand 34,18% din sufragiile exprimate duminica.

Rezultatele dat publicitatii ieri de Comisia Electorala Centrala (CEC) au fost obtinute dupa numararea a cel putin 94% din voturi, relateaza Reuters. CEC a anuntat ca formatiunea fostului premier Iulia Timosenko a inregistrat 30,81% din optiunile electoratului, iar Partidul Ucraina Noastra, al presedintelui Viktor Iuscenko, a obtinut 14,27%.

Alte formatiuni cu sanse de intrare in Parlament, pentru ca au depasit pragul electoral de trei procente necesar pentru a fi reprezentate in Parlament, sunt Partidul Comunist (5,37%) si Blocul Litvin (3,98%), in timp ce Partidul Socialist nu a fost creditat decat cu 2,95% din voturi.