Partidul Regiunilor, condus de premierul ucrainean Viktor Ianukovici, a depasit formatiunea fostului premier Iulia Timosenko si s-a clasat pe prima pozitie, dupa numararea a 77 la suta din voturile exprimate in cadrul alegerilor parlamentare de dumi
Partidul Regiunilor, condus de premierul ucrainean Viktor Ianukovici, a depasit formatiunea fostului premier Iulia Timosenko si s-a clasat pe prima pozitie, dupa numararea a 77 la suta din voturile exprimate in cadrul alegerilor parlamentare de duminica, a declarat ieri un oficial, citat de Reuters. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, Partidul Regiunilor a obtinut 32,3 la suta din voturi, fata de 32,1 la suta castigate de formatiunea lui Timosenko.

Numaratoarea a 72% din voturi a indicat-o drept castigatoare pe Timosenko, in timp ce coalitia presedintelui prooccidental Viktor Iuscenko, Ucraina Noastra, avea doar 15,33% din voturi, ocupand pozitia a treia. Pana la anuntarea rezultatelor finale, care era asteptata ieri noapte, situatia a fost tensionata intrucat multe voturi necontabilizate erau din regiunea de est, fieful formatiunii lui Ianukovici.

Blocul Iulia Timosenko a obtinut totusi un scor cu circa 10% mai mare fata de legislativele din martie 2004. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a invitat-o pe Timosenko in Romania in 2005, cand aceasta era in fruntea Executivului de la Kiev. In noaptea de duminica spre luni , Timosenko a declarat ca ii va cere presedintelui sa „inceapa formarea coalitiei“ si a Guvernului. Ianukovici revendica si el dreptul de a forma Guvernul. Pe listele Partidului Regiunilor s-a aflat si romanul Ion Popescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.