Grupul Mivan Development va investi in urmatorii trei ani circa 200 de milioane de euro in locuinte.Houghton e multumit de cum se vind
apartamentele din NewTown Residence Compania a achizitionat deja suprafete consistente de teren in Bucuresti si in Poiana Brasov. „In prezent, avem in plan alte 4 proiecte pe segmentul rezidential in Bucuresti. Pentru ca NewTown Residence este primul, dorim sa il vedem pe acesta mergind bine, dupa care ne concentram pe achizitia de noi terenuri, de noi concepte. In urmatorii 3 ani vom construi 2.000 de apartamente. Cu siguranta, continuam pe rezidential", spune John Houghton, property director NewTown Residence. Bucurestiul ramine principalul punct de atractie pentru developerul irlandez, insa reprezentantii companiei spun ca au achizitionat teren si in tara. In Bucuresti, Mivan a cumparat un teren in sectorul 6. Terenul are o suprafata de noua hectare si se afla in zona Valea Cascadelor. „Acolo putem construi birouri si apartamente, un proiect care sa fie un mix intre acestea", declara John Houghton. Acesta mai spune ca grupul Mivan mai detine un teren de cinci hectare in Poiana Brasov, insa pina acum nu s-a luat o decizie in ceea ce priveste destinatia acestuia. „Intentionam sa investim 200 de milioane de euro pe segmentul rezidential in urmatorii trei ani", mai spune John Houghton.

Oficialul companiei irlandeze considera ca piata imobiliara din Romania se va mai dezvolta si in anii urmatori. „Cererea de locuinte in Romania va ramine puternica timp de trei-patru ani de acum inainte, pentru ca nu exista suficienta oferta", spune Houghton. La primul ansamblu dezvoltat de aceasta companie au inceput deja lucrarile. Ansamblul rezidential NewTown Residence va aduce pe piata imobiliara a Capitalei 651 de apartamente. Prima etapa se va finaliza la sfirsitul anului 2008. A fost bine primit pe piata, in conditiile in care din cele 119 apartamente care au fost anuntate in prima faza s-au vindut 90% in primele cinci saptamini. Investitia totala in acest proiect se ridica la aproximativ 80 de milioane de euro.

Segmentul comercial se dovedeste atractiv pentru Mivan. Recent, compania a anuntat o investitie de peste 700 de milioane de euro intr-un lant de zece mall-uri sub brandul Tiago Malls, in mai putin de patru ani. Se va colabora cu grupul irlandez Moritz, iar lucrarea se anunta a fi cel mai mare proiect de mall-uri elaborat pina acum in Romania. Mivan mai are in derulare in Bucuresti dezvoltarea centrului comercial Liberty Center. Mai multe despre investitiile Mivan Development puteti citi in suplimentul „Rezidential" care se va distribui impreuna cu Cotidianul vineri.